Jani Toivola sai itsevarmuutta rankasta nimittelystä

Lauantaina vietetään Epäonnistumisen päivää.

Epäonnistumisen päivää vietetään nyt kolmatta kertaa. Teemapäivän tarkoituksena on rohkaista suomalaisia haastamaan itsensä, luomaan uutta ja rakentamaan valoisaa tulevaisuutta.

Tapahtuman verkkosivuilla julkaistuissa videoissa tunnetut suomalaiset kertovat omista epäonnistumisistaan. Kansanedustaja Jani Toivola muistelee teiniaikojaan, kun uudelle paikkakunnalle juuri muuttanut 14-vuotias Toivola päätti esitellä itsensä koko koululle pitämällään tanssiesityksellä.

– Olin tanssinut vajaan minuutin ja tajuan, että tämä ei ehkä mene kuten olin odottanut. Kuulen musan lomasta, että jengi huutaa aika negatiivisia asioita. Sieltä kuului: neekeri, hintti, neiti, homo, Toivola muistelee videolla.

Ensiksi Toivolalle tuli olo, että hänen pitää mennä kotiin ja kertoa äidille, että heidän pitää muuttaa pois, eikä ikinä tulla takaisin.

– Jatkoin tanssimista ja täydellinen epätoivo muuttui päinvastaiseksi. Mitä enemmän kuulin huutoja yleisöstä, sitä vahvempi, voimakkaampi ja itsevarmempi oli tuli. Epäonnistumisen hetki näytti mikä on elämässäni tärkeätä ja minkä puolesta olen valmis taistelemaan ja mitä haluan viedä elämässäni eteenpäin. Minulle pieleen mennyt esitys oli onnistuminen, koska löysin esiintyjän.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat