Jani Toivolan suuri suru: "Rakas mummi nukkui pois"

Jani Toivola lapsihaaveistaan:"Minulla on sellainen tunne, että jossain on vielä joku lapsi, joka on tulossa" 0:43
Jani Toivola kertoi lapsihaaveistaan Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -ohjelmassa.

Jani Toivola kertoo sosiaalisessa mediassa isoäitinsä menehtymisestä.

Näyttelijä ja kirjailija Jani Toivola kohtasi hiljattain suuren surun, kun hänen isoäitinsä nukkui pois. Toivola kertoo kohtaamastaan menetyksestä Instagramissa.

– Mun rakas mummi nukkui pois perjantaina. Mummi ehti melkein sadan vuoden ikään. Sai elää rikkaan ja monivaiheisen elämän.

Toivola kertoo saaneensa olla isoäitinsä vierellä tämän viimeisinä päivinä. 

– Enimmäkseen pidettiin kädestä ja katottiin silmiin. Kuunneltiin Tapio Rautavaara. Päivän säde ja menninkäinen ja Isoisän olkihattu. Mä sanoin et saat mennä jos siltä tuntuu. Et me kyllä pärjätään, hän jatkaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Toivola muistelee postauksessaan sitä, kun hän oli pieni ja mummi opetti häntä tanssimaan. Mummilla oli Toivolan mukaan tapana kertoilla tanssituokioiden lomassa vauhdikkaita tarinoita.

Kirjailija kertoo käyneensä vielä hyvästelemässä mumminsa yhdessä äitinsä kanssa.

– Sanoin äidille, että silloin mun elämän alussa oli vaan oikeestaan me kolme. Ja että tässä me nyt ollaan. Risteyksessä, hän kirjoittaa.

– Mummi oli se, joka näki mut. Jo varhain. Ei koskaan pelännyt sitä mitä olin tai miten itseäni ilmensin. Varmasti yksin mielessään murehti paljonkin, mutta ei antanut sen estää elämää tapahtumasta. Muistan, että mummin luona olin aina jotenkin vapaa ja pidäkkeetön. Kikatin ja pidin jalkoja ristissä. Lauloin Tarja Ylitaloa ja pukeuduin mummin vaatteisiin, Toivola muistelee.

Postauksen kommenttikenttä on täyttynyt lempeistä osanotoista.

– Otan osaa Jani, laulaja Vesala kirjoittaa.

– Lämmin osanotto, Jani. Kirjoitat niin kauniisti mummistasi. Isoäidit ovat tosi tosi tärkeitä, TTK-ohjelmasta tuttu tanssija Jutta Helenius kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat