Mainos

Jani Toivola avoimena uupumisesta: ”Iso käännekohta meidän elämässä”

7:51

Kansanedustaja Jani Toivola avaa tuntojaan vanhemmuudesta uutuuskirjassa.

Kansanedustaja ja kirjailia Jani Toivolan, 40, uusin teos Kirja tytölleni (WSOY) julkaistiin tänään maanantaina 12. helmikuuta. Teoksessaan Toivola puhuu vanhemmuudesta ja sen iloista sekä suruista.

Vuonna 2011 eduskuntaan noussut Toivola ehti haaveilla vanhemmuudesta vuosia ennen kuin hänestä lopulta tuli isä.

– Olihan se iso unelma, jota oli kantanut mukana monta vuotta. Ehkä jossain vaiheessa se muuntui ihan sellaiseksi fyysiseksi tunteeksi, vietiksi tai tarpeeksi hoivata. Ehkä se on se biologinen osa meissä, joka varmistaa, että elämä jatkuu, mies hymyilee Huomenta Suomen haastattelussa.

Toivolan Aili-tytär on nyt neljävuotias. Matkan varrelle on mahtunut myös heikkoja kausia, joista Toivola puhuu avoimesti kirjassaan. Kansanedustaja muistelee muun muassa Thaimaan-lomaa, jonka jälkeen hän jäi puoleksi vuodeksi sairauslomalle uupumuksen ja masennuksen takia joulukuussa 2016.

– Se oli aika iso käännekohta meidän elämässä. Siitä lomasta alkoi minun puolen vuoden sairausloma uupumuksen takia. Se on ollut meidän matkallamme varmasti yksi dramaattisimmista vaiheista, mutta toisaalta myös kohta, josta alkoi toipuminen ja uudenlaisen vanhemmuuden opettelu. Siihen liittyy aika ristiriitaisia muistoja, Toivola toteaa.

Katso Toivolan haastattelu kokonaisuudessaan videolta artikkelin yläosasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.