Jalkapallotähden aprillipila osoittautuikin todeksi – viharyöppy puhkesi

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv ja Amnesty kritisoivat Qatarin MM-kisoja – mistä on kyse? 7:38
Katso videolta: Qatarin MM-kilpailut ovat saaneet valtavasti kritiikkiä.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa vahvistaa, että tähtipelaaja Nadia Nadim on Qatarin MM-kisojen lähettiläs. Asia selvisi Fifan Tanskan TV2:lle lähettämässä sähköpostiviestissä.

Manchester Cityä ja PSG:tä urallaan edustanut Nadim kertoi aprillipäivänä, että hänestä tulee Qatarin MM-kilpailujen lähettiläs. Ihmisoikeuksien puolesta taistelleen jalkapalloilijan ilmoitus aiheutti sosiaalisessa mediassa viharyöpyn. Nadim oli väittänyt ilmoitusta aprillipilaksi, mutta valinta lähettilääksi varmistui Fifan sähköpostiviestissä.

Nadim oli saanut jo aiemmin kritiikkiä vierailtuaan Qatarissa viime joulukuussa. Hän olisi tuolloin todennut, että Qatar on maa joka auttaa ihmisiä hädässä. Qatarin MM-kisojen järjestelyt ovat vaatineet jo vähintään 6500 vierastyöläisen hengen.

Tanskan jalkapallon pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Jeppe Curth kritisoi Nadimin päätöstä.

– Meidän täytyy ottaa etäisyyttä siellä kaukana tapahtuviin asioihin. Lähettiläänä oleminen kaunistelee mielestäni Qatarin tapahtumia. Pelaajayhdistyksenä ja maajoukkueena emme voi hyväksyä sellaista, Curth sanoi TV2:lle.

Nadimin agentti Michael Kallbäck väittää, että Nadim ei olisi tietoinen häneen kohdistuneesta kritiikistä.

– Hän ei lue tanskalaismedioita, hänellä ei ole ilmoituksia sosiaalisessa mediassa. Hän ei ole asunut Tanskassa 8-10 vuoteen, Kallbäck sanoi SVT:lle.

Kallbäck ei halua kommentoida kriitikkiä tai sitä, miksi Nadim valittiin lähettilääksi.

– Minulla ei ole sanottavaa siihenkään. Jos jotain tullaan sanomaan, niin se on hän, joka sanoo, Kallbäck totesi.

Katso alta Nadimin julkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat