Jalkapallopomo jyrähtää e-urheilun olympiahaaveille: "Järjetöntä"

Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Reinhard Grindel pitää e-urheilun toiveita olympialaisiin osallistumisesta järjettöminä.

E-kilpapelaajia on maailmassa arviolta jo 250 miljoonaa – enemmän kuin useilla perinteisillä olympiaurheilun lajeilla yhteensä. Lisäksi e-urheilun liikevaihto on hurja, vuosittain noin miljardin euron luokkaa.

– Urheilulla on yhteiskunnallinen tehtävä, ja se tapahtuu yhteisöissä. Urheilussa on suora yhteys niihin, joiden kanssa pelaa. Jalkapallo kuuluu viheriölle, eikä sillä ole mitään tekemistä tietokoneisiin liittyvien asioiden kanssa. Minulle e-urheilu ei ole urheilua, Grindel paalutti.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK tunnusti e-urheilun urheiluksi viime marraskuussa, mikä osoitti, että se haluaa yhdistyä kyseiseen kasvavaan alaan. 

E-urheilu on mitalilaji vuoden 2022 Aasian kisoissa, monilajisessa Aasiassa järjestettävässä urheilukilpailussa. Hiljattain päättyneiden Pyeongchangin talviolympialaisten aikana olympialaisten johtava sponsori Intel järjesti puolestaan e-urheiluturnauksen vain kivenheiton päässä olympialaisten tapahtumapaikoista.

Pelaajilla oli turnauksessa yllään olympiarenkailla ryyditetyt paidat, ja he kilpailivat 150 000 dollarin (122 000 euron) palkinnosta – monia kertoja suuremmasta summasta kuin suurin osa kultamitaleista saa bonuksina palatessaan olympialaisista kotimaahansa.

E-urheilun on spekuloitu olevan vahvoilla tulevaisuuden olympialajiksi. Maailman suurimman kansallisen jalkapalloliiton, Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Grindel sanoi kuitenkin toivovansa, ettei e-urheilua nähdä viiden renkaan kisoissa.

– Pidän ajatusta järjettömänä, hän jyrähti.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja