Jalkapallon MM-kisoihin seksikielto – voi johtaa seitsemän vuoden vankeustuomioon

Marras-joulukuussa Qatarissa pelattavissa MM-kisoissa avioliiton ulkoiset seksisuhteet ja homoseksuaalisuus ovat kiellettyjä. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on varoittanut asiasta, sillä siitä voi langeta peräti seitsemän vuoden vankeustuomio.

Qatarin turnaus on saanut valtavasti kritiikkiä eritoten kisojen siirtotyöläisten surkeista oloista. Maassa on menehtynyt ainakin 6500 työntekijää. Brittilehti Daily Star kertoo nyt, että Fifa varoittaa kisaturisteja avioliiton ulkopuolisista seksisuhteista. 

Fanit ovat huolestuneita, että he eivät voi toimia kuten tavallisesti kisaotteluiden jälkeisenä aikana. 

– Seksi ei tule kysymykseen, ellette matkusta avioparina. MM-kisoissa ei todellakaan tule olemaan yhden illan juttuja, brittiläinen poliisilähde kertoi lehdelle.

– Siellä ei tule olemaan varsinaista juhlintaa ollenkaan. Kaikilla pitää olla se mielessä, jos eivät halua riskeerata vankilaan joutumista. Juhlimiskulttuuri otteluiden jälkeen, mikä on tavallisesti normaalia, on tiukasti kielletty. 

Abdulaziz Abdullah al-Ansari Qatarin sisäministeriöstä on aiemmin nostanut esille, että sateenkaarilippuja ei saisi heilutella MM-kisoissa. Ajatuksen takana olisi se, että lippuja heiluttelevia kannattajia suojeltaisiin. Hän antoi neuvon kannattajille, jotka haluaisivat ottaa kantaa seksuaalivähemmistöjen puolesta. 

– Jos haluat näyttää kantasi asiaan liittyen, tee se sellaisessa yhteiskunnassa, jossa se on sallittua, al-Ansari sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat