Jalkapalloilija siirtyi Venäjälle – maajoukkue näytti ovea

Puolustaja Maciej Rybus teki vastikään sopimuksen Spartak Moskovan kanssa. Nyt Puolan jalkapallomaajoukkue on sulkenut Rybuksen ulos MM-kisoihin valmistautuvasta ryhmästä. 

Puolan jalkapalloliitto kertoi tiedotteessa, että sulkeminen johtuu juurikin Spartakin kanssa tehtyyn sopimukseen. Rybusta on kritisoitu voimakkaasti, kun hän siirtyi Moskovan Lokomotivista Spartakiin. Puolan maajoukkueen päävalmentaja Czeslaw Michniewicz ilmoitti, että Rybusta ei tulla harkitsemaan MM-kisaryhmään.

Rybus on pelannut 66 maaottelua, mutta ei ollut mukana Ruotsia vastaan pelatussa playoff-karsinnassa. Kaksi muuta pelaajaa, jotka olivat mukana Ruotsia vastaan, ja joilla on sopimukset venäläisseuroihin ovat Grzegorz Krychowiak ja Sebastian Szymanski.

Molemmat ovat olleet The Athleticin mukaan halukkaita lähtemään pois maasta (Krychowiak lainattiin Venäjän hyökkäyksen jälkeen AEK Ateenaan), mutta Rybus on ollut eri mieltä ja joutunut siksi ulos joukkueesta.

Puola pelaa MM-kisoissa samassa lohkossa Argentiinan, Saudi-Arabian ja Meksikon kanssa. Puola oli aloitteellinen MM-kisojen playoff-karsintojeen, kun se ilmoitti Venäjän boikotoimisesta. Ruotsi ja Tshekki seurasivat perässä ja Venäjä suljettiin tämän myötä ulos.

Venäläiset seura- ja maajoukkueet ovat suljettu ulos kansainvälisistä turnauksista.

Lue myös:

    Uusimmat