Jalkapallofanille sakot ja isot korvaukset soihdun sytyttämisestä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 27-vuotiaan miehen räjähderikoksesta sakkoihin ja noin 7000 euron korvauksiin. Mies sytytti jalkapallon maaottelussa syksyllä 2013 soihdun katsomossa.

Mies tuomittiin myös maksamaan Suomen palloliiton Uefalta saama seurausmaksu.

Teko tapahtui 6. syyskuuta 2013 Helsingin Olympiastadionilla Suomi-Espanja -ottelussa. Mies sytytti pohjoiskaarteen kannattajakatsomossa hätäsoihdun, piti sitä kädessään ja heitti lopulta palavana juoksuradalle. MM-karsintaottelu päättyi aikanaan Espanja 0-2 voittoon.

Syyttäjä katsoi, että mies ”oli tahallaan vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta annetun lain vastaisesti käyttänyt räjähdettä siten, että teosta on aiheutunut omaisuusvahinkoa ja siten, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen terveydelle.”

Syyttäjä ajoi stadionin 660 euron korvausvaatimusta vaurioituneesta juoksuradasta, muttei palloliiton korvausvaatimusta Uefan maksun korvaamisesta.

Soihdun heittäminen toi Suomen palloliitolle Uefalta noin 7300 euron seuraamusmaksun, jota palloliitto vaati kannattajalta.

Päätös julistettiin salissa

Juttu käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina. Päätös julistettiin tuoreeltaan salissa, eikä käräjätuomari ole vielä kirjoittanut perusteluja sakolle tai korvauksille.

27-vuotias myönsi oikeudessa rikoksen, mutta paljoksui palloliiton vaatimaa seuraamusmaksua.

Oikeus katsoi, että koska palloliiton maksu oli aiheutettu rikoksella, niin 27-vuotiaan tuli korvata se kokonaan.

Miehelle langetettiin 20 päiväsakkoa, joista hänen tuloillaan kertyi maksettavaa 580 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat