Jake jätti kirjekuoren kuistilleen – pian ovikamerassa odotti todellinen yllätys: "Oletin, että joku yritti ottaa sen..."

Kirjekuori amerikkalaisen Jaken kuistilla herätti minikokoisten tunkeilijoiden huomion.

Jake Elking melkein menetti postinsa ahnaalle, mutta melko huonosta koordinaatiokyvystä kärsivälle varkaalle. Voroja onkin kaikenkokoisia, muistuttaa eläinuutisiin erikoistunut The Dodo.

Kirje liikkui itsekseen

Amerikkalainen Jake oli asettanut kuoren kuistilleen UPS-lähettiä varten. Tuntien kuluttua hän kuitenkin havaitsi, että vaikka lähetti ei ollut hakenut kuorta, se oli liikkunut.

– Oletin, että joku yritti ottaa sen, huomasi ovikellossamme kameran ja vain pudotti sen. Tai että tuuli kuljetti sen kuistin yli, Jake kuvaili haastattelussa.

Hän päätti tarkistaa ovikellokameran videon, joka paljastikin hupaisan yllätyksen: kirje liikkui kuin kummituksen vetämänä ympäri kuistia omituisella tavalla. Katso video ylhäältä!

Syypää sittenkin kovakuoriainen

Kun Jake kävi tutkimassa kirjettä, sen alla oli muurahaisia; hän olettikin joutuneensa muurahaisten varkausyrityksen kohteeksi.

The Dodon haastatteleman hyönteisasiantuntija ei kuitenkaan syyttäisi muurahaisia; hän uskoo, että syypää oli tietyntyyppinen staphylinidae-heimon kovakuoriainen. Jaken mukaan hänen tiluksillaan on näkynyt toisinaan myös kyseistä ötökkää.

Mikä sai ötökän rikolliselle tielle?

Mikä sitten houkutteli minivarkaan paikalle? Syyt voi vain arvailla; se saattoi olla kirjeen sulkijaliiman tenho, tai kuoreen sisätiloissa tarttuneet ruoanjämät.

Jake aikoo jatkossa olla tarkempi kirjeidensä kanssa.

Lähteet: KameraOne, Thedodo.com

Lue myös:

    Uusimmat