Jäikö Leijonat kiinni nolosta nukahduksesta? MM-studiossa hämmästeltiin Kazakstanin kisaihmeen ratkaisua, joka herätti tylyn epäilyn Suomen leiristä

Kazakstan kuritti Leijonia sunnuntaina hyvin samanlaisilla rangaistuslaukauksilla kuin millä se kaatoi Latvian MM-kisoissa lauantaina. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Kazakstan on viritellyt MM-jäillä hurjan sensaation, kun se on kaatanut Latvian ja Suomen peräkkäisinä päivinä – ja molemmat rankkareilla. 

Sunnuntain ottelun voittomaalikisan neljästä kazakstanilaislaukojasta onnistui kolme, kun Suomen ainoa maalintekijä oli Oliwer Kaski

Ottelun ratkaisu hämmästytti C Moren studiossa. Asiantuntija Olli Jokinen oli sanonut etukäteen, mitä kukin Kazakstanin pelaaja tulee tekemään – ja oli ollut oikeassa.

Pohjana hän käytti tässä Latvia-pelin suorituksia. Tätä dataa Leijonat ei ilmeisesti ollut tutkinut, sillä maalivahti Harri Säteri oli aika voimaton usean ratkaisun edessä. 

– Kaikki neljä Kazakstanin ensimmäistä laukojaa tekivät tismalleen saman jutun kuin eilen, Jokinen täräytti. 

– Ja nämähän täytyy olla hyvin tiedossa? Studioisäntä Teemu Niikko kysyi. 

– Kyllä ne aina on...tai pitäisi olla. Nyt heräsi jo itsellenikin kysymysmerkki. Varsinkin kun edellisiltana oli tämä peli pelattu, toinen asiantuntija Karri Kivi hämmästeli vieressä. 

Myös Leijonien laukaisijavalinnat herättivät myös ihmetystä, ja Kivi kommentoi niitä räväkästi. Katso Kiven ja Jokisen analyysi voittomaalikisasta ja sen yksityiskohdista pääkuvan videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat