Kommentti: Leijonien hälyttävät ongelmat johtivat shokkitappioon – aika laittaa paketti uusiksi

Leijonat koki shokkitappion MM-kisoissa, kun sunnuntain iltapäiväottelussa Kazakstan oli rankkareiden jälkeen parempi lukemin 2–1. Kisoja paikan päältä Latviasta seuraava MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen pureutuu Leijonien hälyttävien ongelmien taustoihin.

Vaikka Leijonat avasi MM-turnauksen voitolla, jätti USA-peli paljon kysymysmerkkejä ilmoille. Suurimmat ongelmat tulivat jenkkien valtavasta paineesta, jonka kanssa Leijonat oli pulassa.

Sunnuntaina Suomen joukkue toteutti valmennuksen pelisuunnitelmaa hyvin kurinalaisesti. Leijonat purki painetta aiempaa paremmin, ja nappasi riistoja Kazakstanin alueelta.

Ongelma oli vain se, että Leijonat jäi pyörimään boxin ulkopuolelle.

Papu ei riittänyt. Paitsi nelosketjulla, joka jatkoi loistamistaan.

Kaikista suurin ongelma kohdistuu nyt Leijonien NHL-apuun Arttu Ruotsalaiseen, joka tuskailee pelinsä kanssa. Ruotsalainen ei saa lainkaan toivottua tukea ympäriltä, kun Jere Karjalainen ja Teemu Turunen ovat vaikeuksissa MM-kiekon vaatimustason kanssa.

Varsinkin Karjalainen on jatkuvasti suurissa vaikeuksissa. Hän ei tuota ketjun peliin Ruotsalaisen kaipaamaa rouhintaelementtiä. Ja kun kiekollinen peli tökkii, joutuu pienikokoisten hyökkääjien ketju painimaan omissa.

Se ei ole kaunis näky se.

Leijonien valmennusjohto painotti kärsivällisyyttä USA-avauspelin jälkeen. Toinen näyttö ei antanut lupauksia paremmasta.

Ongelma vain on se, että mitä tehdä? Kenen avulla Leijonat saa Ruotsalaisesta enemmän irti? Pitääkö hänet siirtää laitaan? Ja kenen rinnalle?

Vastaus ei ole mitenkään yksinkertainen.

Leijonien palapeli uhkaa mennä isolla kädellä uusiksi. Eikä ihme. Suomen joukkue kaipaa kiperästi Ruotsalaisen maalintekotaitoja ja hyökkäyspään oveluutta. Ennen kaikkea Suomi tarvitsee hyökkäykselleen kärjen. 

Se kun loistaa tällä hetkellä poissaolollaan. Ja se, jos joku, on hälyttävä ongelma. 

Lopputulos kun on nähtävissä. Leijonien pahat maalinteko-ongelmat johtivat Kazakstan-shokkitappioon. Siihen valmennusjohdon on pakko reagoida.

Lue myös:

    Uusimmat