Jäätikön romahduksesta suurtulva, jopa toistasataa pelätään kuolleen Intiassa – katso video mittavista pelastustöistä turmapaikalla

Pohjois-Intiaan on julistettu hätätila asuintaloja, siltoja ja teitä alleen haudanneen syöksytulvan vuoksi. Tulvaveden vyöryn aikaansai romahdus Himalajan jäätiköllä. Jäätiköstä irronneet kappaleet vyöryivät päin patoa ja tuhosivat sen.

Paikallismedioiden ja uutistoimistojen tietojen mukaan kuolonuhreja pelätään olevan jopa 150. Toistaiseksi seitsemän ihmisen kuolema on vahvistettu. Paikallinen ministeri vahvistaa ainakin 125 ihmisen olevan kateissa, mutta lukema voi nousta.

Kuolleiksi epäillään paikallisen vesivoimalan työntekijöitä, joiden pelätään jääneen tulvamassojen alle. Paikalle pelastusoperaatioon on hälytetty 600 armeijan sotilasta, poliisivoimia ja muita katastrofitilanteisiin koulutettuja joukkoja. Pelastustöissä on evakuoitu turvaan ainakin toistakymmentä padolla tunneliin jumiutunutta ihmistä, kertoo STT.

Luonnonkatastrofi tapahtui Uttarakhandin osavaltiossa Chamolin piirikunnassa.

Vesivoimalan ja padon tuhoutuminen sai veden tulvimaan Rishiganga- ja Alaknanda-joissa. Tulvavesi on vienyt mukanaan ja haudannut alleen asuintaloja, siltoja ja teitä. Viranomaiset ovat kuitenkin pystyneet hillitsemään joenpinnan nousua sulkemalla alueen muita toimivia patoja.

Lue myös:

    Uusimmat