Jäätiköstä murtui valtava pala – video näyttää, kuinka tulvavesi vyöryi kohti asutusta Intiassa, yli sadan pelätään kuolleen: Vedenpinta noussut metrillä

Osa Pohjois-Intiaa on asetettu hätätilaan Himalajan vuoristossa tapahtuneen jäätikön murtumisen takia, kertovat paikalliset viranomaiset uutistoimisto Reutersille.

Jäätiköstä on murtunut valtava osa, mikä on saanut vuoresta vettä saavat lähijoet tulvimaan pahoin. Viranomaisten mukaan jopa 100–150 ihmisen pelätään hukkuneen tulvissa Chamolin piirikunnassa Uttarakhandin osavaltiossa.

TV-yhtiöiden kuvissa näkyy, kuinka vesi vyöryi kohti patoa Chamolin yläpuolella, vei osan patoa mukanaan sekä muuta maa-ainesta matkan varrelta.

– Vedenpinnan korkeus on nyt metrin korkeampana kuin normaalisti, mutta onneksi tulva on laskemaan päin, Uttarakhandin osavaltiosta vastaava ministeri Trivendra Singh Rawat kertoi Twitterissä.

Intian englanninkielisen Times Now -kanavan Twitterissä julkaistiin suoraa lähetystä tulvatuhoista.

Ministerin mukaan pahin on ohi, mutta alueen asukkaat kuitenkin evakuoitu ja myös padon alapuolella asuvia asukkaita on kehotettu jättämään kotinsa.

Korjattu juttua kello 13.48, Himalajalla murtui jäätikkö, ei jäävuori.

Lue myös:

    Uusimmat