Jäätävä tykitys! Englanti löi kierroksia EM-koneeseen hirmuisen Harry Kanen johdolla

Englanti tarjosi huippukliinisen näytöksen lyödessään Ukrainan jalkapallon EM-kisojen puolivälierässä Roomassa 4–0.

Englanti hyödynsi ottelussa laatutonttinsa tylyn tehokkaasti: kuudesta maalia kohti suunnanneesta maalintekoyrityksestä neljä tuotti tulosta.

Tulitus alkoi neljännellä minuutilla, kun Harry Kane jatkoi pallon pömpeliin Raheem Sterlingin esityöstä.

Englanti iski myös toisen jakson alussa – ja vieläkin nopeammin. Heti jakson ensimmäisellä minuutilla Harry Maguire puski Luke Shaw’n lähettämän keskityspallon verkon perukoille.

Eikä toinen puoliaika ollut vanhentunut kuin vajaat neljä minuuttia, kun Kane kihautti jo illan toisensa, kun hän puski nyt vuorollaan Shaw’n keskityksen sisään.

Jordan Henderson räväytti puolestaan Mason Mountin antamasta kulmasta Englannin 4–0-johtoon 63. peliminuutilla. Osuma oli Hendersonille maajoukkueuran ensimmäinen.

Kane on maalannut tässä EM-turnauksessa yhteensä kolmesti. MM- ja EM-turnauksissa hän on iskenyt urallaan kaikkiaan yhdeksän maalia, joilla hän on tasoissa englantilaislegenda Alan Shearerin kanssa. Enemmän arvokisaosumia Englannille on viimeistellyt vain Gary Lineker (10).

Englanti, joka ei ole päästänyt meneillään olevassa EM-turnauksessa vielä maaliakaan, kohtaa välierässä keskiviikkona Lontoon Wembleyllä Tanskan. Tanska päihitti aiemmin tänään puolivälieräottelussaan Tshekin maalein 2–1.