Jaakko Loikkanen pureutui kiinteistönvälityksen ytimeen – paljastaa hyvän välittäjän ominaisuudet: "Kunhan tekee duunin..."

Jaakko Loikkanen tarjoilee viihdyttäviä tositarinoita asuntokaupasta 8:29
Kiinteistönvälitys on tullut Jaakko Loikkaselle tutuksi.

MTV Uutisten toimittaja Jaakko Loikkanen on nähnyt kiinteistönvälitystoimintaa läheltä jo pienestä pitäen. Hän vieraili Huomenta Suomessa kertomassa asuntokauppamaailmaan liittyvästä uutuuskirjastaan ja paljastaa myös hyvän kiinteistönvälittäjän ominaisuudet.

Vanhempainvapaalla oleva MTV Uutisten toimittaja ja uutisankkuri Jaakko Loikkanen on seurannut äitinsä työtä kiinteistönvälittäjänä lapsuudestaan siihen asti, kunnes tämä jäi eläkkeelle. Nyt Loikkaselta ilmestyy kirja "Naapurin kissa katsoo pahasti", jossa kiinteistönvälittäjät kertovat omia tarinoitaan. 

Rehellisyys ja ahkeruus maan perii

Kirjan kirjoittamisen myötä Loikkaselle vahvistui käsitys siitä, että hyvin monenlaiset ihmiset voivat olla hyviä kiinteistönvälittäjiä.

– Voi olla ekstrovertti myyntitykki tai introvertti insinööri. Voi olla mitä tahansa, kunhan tekee duunin pitkäjänteisesti, rehellisesti, tavoitteellisesti ja ahkerasti, hän sanoo.

Loikkasen mukaan välittäjien joukkoon mahtuu monenlaista tekijää niin hyvässä kuin pahassa, mutta menestyksen eväät voivat olla jokaisella erilaiset.

Tärkeintä on luottamus asiakkaan ja välittäjän välillä

Loikkanen on itse asuntonäytöissä käydessään huomannut, että ensivaikutelma on hyvin tärkeä. Samoin henkilökemiat ovat tärkeässä roolissa. Lisäksi osapuolten välille pitäisi syntyä vahva luottamus.

–  Siinä ollaan melkein aina ihmisen suurimman omaisuuserän kanssa tekemisissä, hän perustelee.

Mitä asioita Loikkaselle jäi kiinteistonvälityksestä erityisesti mieleen kirjaa tehdessä ja lapsena äidin työtä seuratessa? Vastauksen kuulet yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat