Jaakko kyhäsi kokoon käsittämättömän saunan Koskenkorvalla: "Ensimmäinen ajatus oli, että se on varmaan helvetillisen kuuma"

Koskenkorvan kylällä saunotaan tänä kesänä hyvin erikoislaatuisessa saunassa.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin elokuussa 2019, kuinka Koskenkorvan perheen emäntä Sari Koskenkorva hurmasi kyläläiset erikoislaatuisilla possumunkeilla. Koskenkorvan Trahteerilla myydyt, terästetyt ja aikuisille tarkoitetut kossupossut vietiin käsistä siltä istumalta. 

Emäntä Sarin lisäksi luovia ratkaisuja Trahteerilla on keksimässä myös isäntä Jaakko Koskenkorva. Viinatehtaan kupeessa sijaitseva Koskenkorvan Trahteeri tunnetaan jo mahtavista saunoistaan, mutta Jaakko halusi laajentaa löylyvalikoimaa entisestään. 

– Homma lähti siitä, kun meillä on täällä lähellä legendaariset Teuvan sauna-ajot, eli liikuteltavien saunojen kokoontumisajot. Ryhdyimme sitten kaverin kanssa miettimään, että olisipa kiva osallistua tapahtumaan, Jaakko kertoo MTV Uutisille.

Sauna vanhasta lehtikeräysastiasta

Seuraavaksi piti miettiä, minkä asian sisään saunan voisi rakentaa. Sopivaa ratkaisua etsiskeltiin hetki, kunnes emäntä Sari bongasi kierrätyspalstalta vanhoja lehtikeräysastioita. Näin saunalle syntyi vahingossa myös teema: kierrätys.

– Sauna rakennettiin sitten pelkästään kierrätysosista. Sisällä on vanha kiuas omakotitalosta.

Koronatilanteen vuoksi Teuvan sauna-ajotapahtuma jouduttiin valitettavasti tältä vuodelta perumaan, mutta erikoislaatuinen sauna pääsi nyt kesäksi Trahteerin vetonaulaksi. Trahteerin eri saunoja pääsee kuka vain testaamaan kesäkeskiviikkoisin pientä maksua vastaan.

"Ilmastotuskasauna" osoittautuikin todella hyväksi löylypaikaksi

Kierrätysmateriaaleista kyhätty komeus ristittiin teeman mukaisesti ilmastosaunaksi. Ilmastoasiat ovat olleet Koskenkorvan kylällä tapetilla ja viereinen Altian viinatehdas tunnetaan kiertotalouden edelläkävijänä. 

– Sinne mahtuu kolme ihmistä saunomaan. Filosofia saunan taustalla on, että siellä saunoessaan voi miettiä omia ilmastotekojaan ja sitä, millaisen maailman jälkeensä jättää. 

Sauna osoittautui yllättäen myös todella toimivaksi.

– Ensimmäinen ajatus oli, että se on varmaan helvetillisen kuuma, mutta siellä olikin oikein miellyttävät löylyt. Työnimi oli ilmastotuskasauna, mutta ei se olekaan mikään pätsi, Jaakko nauraa.

Saunan sisällä kiertää Jaakon mukaan hyvin ilma, sillä vanhassa lehtikeräyslaatikossa on mukavasti ilmareikiä. Valoisat kesäillat varmistavat myös, että sisälle ei tule pilkkopimeää. 

Ilmastosaunan lisäksi Koskenkorvan Trahteerilla pääsee tänä kesänä ensi kertaa kokeilemaan myös viskisaunaa. Kahdeksan hengen saunana toimii entinen Alkon Salmisaaren tehtaan viskitynnyri.

Lue myös:

    Uusimmat