Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koskenkorvan kylällä keksittiin yllättävä K-18-tuote ja Sari sai myydä kesällä ei-oota: "Hitti, joka nousi arvoon arvaamattomaan"

Koskenkorvan Trahteeria pyörittävät Jaakko ja Sari Koskenkorva. Kuvassa myös kuuluisat kossupossut.
Koskenkorvan Trahteeria pyörittävät Jaakko ja Sari Koskenkorva. Kuvassa myös kuuluisat kossupossut. MTV
Julkaistu 24.08.2019 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Koskenkorvan perheen emäntä Sari Koskenkorva hurmasi kesällä kyläläiset erikoislaatuisilla possumunkeilla. Viinalla maustetut kossupossut vietiin käsistä siltä istumalta.

Altian Koskenkorvan tehtaan kupeessa Etelä-Pohjanmaalla, Koskenkorvan kylässä toimii Koskenkorvan Trahteeri. Se tunnetaan "erikoosen hyvänä" tapahtumien pitopaikkana, jossa on myös muun muassa mahdollisuus tutustua niin kutsutun kansallisjuomamme historiaan Koskenkorva-museossa. Lisäksi kyläläisiä ja vierailijoita palvelee museon oma baari ja kahvila.

Kossupossut vietiin käsistä

Trahteerin toiminnasta on jo useamman sukupolven ajan vastannut Koskenkorvan perhe. Tilan "pomoleidinä" työskentelee Sari Koskenkorva, joka pyörittää toimintaa yhdessä miehensä, seremoniamestari Jaakko Koskenkorvan kanssa.

Trahteerin kesäkahvilassa on joka vuosi myynnissä tuoreita leivonnaisia, eikä tämäkään kesä ollut poikkeus. Leivonnaisista vastaava Sari kehitteli yhdessä leipuri-kondiittorin kanssa peruspullien ja -puustien sijaan tälle kesälle todellisen munkki-innovaation, kossupossun. 

Kossupossu
MTV

– Minulla on ollut pitkään visio, että kun täällä viinatehtaan juurella ollaan, niin pitäisi hyödyntää enemmän oman kylän tuotteita. Viinaleivontaa olin miettinyt jo pitkään ja sitten satuimme saamaan kesätöihin leipuri-kondiittorin, joka tarttui haasteeseen, Sari kertoo MTV:lle.

Niinpä Koskenkorvan museon kahvilassa järjestettiin kesällä joka viikko viinaleivontaperjantai, jolloin myyntitiskistä löytyi toinen toistaan luovempia leivonnaisia aikuiseen makuun.

– Kokeilimme muun muassa Jaloviina-omenapiirakkaa ja minttukossu-mokkapaloja. Mutta kossupossut olivat ne, joita kyseltiin joka viikko. Niistä tuli hitti, joka nousi arvoon arvaamattomaan, Sari nauraa.

Kossupossun resepti on simppeli: leivotaan munkki, joka täytetään K-18-hillolla.

– Munkeissa on sisällä esimerkiksi mansikkahilloa, jossa on limellä maustettua Kossua. Kossua laitetaan niin paljon kuin hilloon mahtuu. 

"Ihimiset ostivat 10 kossupossua ja yhden tavallisen lapselle"

Kossupossujen ohella museon kesäkahvilassa myytiin myös lapsiystävällisiä alkoholittomia hillomunkkeja. Aluksi munkeista puolet leivottiin kossupossuiksi ja puolet tavallisiksi versioiksi. 

– Mutta sitten huomasimme, että ihmiset ostivat 10 kossupossua ja yhden tavallisen lapselle. Kossupossut loppuivat ja tavallisia hillomunkkeja jäi yli. Tehtiin sitten sellainen radikaali ratkaisu, että leivottiin kaikki munkit kossupossuiksi ja lapsille oli tarjolla jotain muuta.

Koska kossupossut saavuttivat niin suuren suosion, ne palaavat myyntiin mitä luultavimmin myös ensi kesänä. 

– Saattaa olla, että niitä tehdään jo talveksikin. Voisi kokeilla leipoa eri sesonkeihin kauden marjoista, Sari pohtii. 

LUE MYÖS: Viini-lehti: Nämä viinitonkat kannattaa nyt hakea Alkosta – vuoden 2019 parhaat hanaviinit valittu!

Lisää aiheesta:

Alko ennustaa vuoden hittijuomat: Tämän oluen suosio se vain jatkuu – laseissa nyt jopa "nestemäisiä mokkapaloja"Tiina tuunasi miehelleen sipsipurkeista kaikkien aikojen olutjoulukalenterin: "Jos ukko ei arvosta, niin todella suutun ja juon kaljat itse"Saako täältä Suomen parhaat munkit? Paistetaan järjetön määrä vuodessa: "Yksi tärkeä ainesosa, jonka kaikki työntekijämmekin tietävät"Sari keksi Koskenkorvan kylällä yllättävän K-18-tuotteen – kossupossuja voi kokeilla kotonakin, ainakin periaatteessa: "Riittävän karu karanteenipossu"Yksi asia Koskenkorvassa kiinnostaa maailmalla hämmästyttävän paljon: "Olimme itsekin positiivisesti yllättyneitä"Tamperelaisia pientuottajia: Poikain Parhaat, Vegem, Sausages Finland ja Plevna
RuokaPäihteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:32
    Viiden jälkeen

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • Eilen06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • pe14:16
    Ruokaniksit

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • pe06:39
    Henri Alén

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta