Jääkiekkoliitto tukee junioripelaajia lähes miljoonan euron edestä – "Monelle tämä mahdollistaa harrastuksen jatkumisen"

Jääkiekkoileva maailma elää kummallista vaihetta - mitä korona muuttaa, vai muuttaako mitään? 4:59
Tulosruutu 7. toukokuuta: Jääkiekkoileva maailma elää kummallista vaihetta - mitä korona muuttaa, vai muuttaako mitään?

Suomen Jääkiekkoliitto tukee vähävaraisten nuorten kiekkoharrastusta yhteensä 989 500 euron tukipaketilla.

Suomen jääkiekkoliiton jakama tukisumma vaihtelee kunkin pelaajan kausimaksujen ja ikäluokan perusteella 700 eurosta 1 300 euroon pelaajaa kohden. 

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela on tyytyväinen, että niin moni nuori pelaaja saa taloudellista tukea harrastukseensa. Varsinkin, kun maailmalla vallitseva koronaviruspandemia on aiheuttanut monille taloushaasteita.

– Hienoa, että saamamme lahjoitukset tuovat kaivattua apua näinkin usealle juniorikiekkoilijalle. Monelle tuki mahdollistaa jääkiekkoharrastuksen jatkumisen, etenkin näin taloudellisesti epävakaina aikoina, Nummela toteaa Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Peräti 1 179 junioripelaajaa 122 eri Suomen jääkiekkoseurasta haki Jääkiekkoliitolta tukea tänä keväänä. Koronaviruspandemia ei ehtinyt vaikuttaa kevään hakumääriin juuri lainkaan.

– Voimme vain spekuloida, kuinka paljon suurempi hakijoiden määrä olisi koronaviruksen talousvaikutusten mittakaavan kirkastuttua ollut, jos haku olisi tapahtunut myöhemmin keväällä, Nummela pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat