Jääkiekkoilija Siim Liivik joutui aikoinaan kiperän paikan eteen mestaruusjuhlissa – esiintyi yllättäen yksin juhlakansan edessä

4:14
Sim Liivik joutui kohtaamaan lapsena perheväkivaltaa: "Joskus tuli fiilis, että vielä mä näytän sulle"

Siim Liivik tunnetaan niin jääkiekkomailan kuin mikin varresta.

Siim Liivik tunnetaan median kautta jääkiekkoilijana sekä keikkalavoilta JVG:n kanssa. Mieheltä ilmestyi torstaina 9. syyskuuta Fuck you Liivik  -elämäkertakirja (Siltala), jossa pureudutaan niin hänen uraansa mutta myös lapsuuteen. Liivik ei ole pyristellyt itseään uralleen helpoimmista lähtökohdista.

Hän syntyi Neuvostoliitossa ja muutti yksinhuoltajaäitinsä kanssa sieltä Vantaan Korsoon. Lapsuudessaan hän joutui kokemaan myös perheväkivaltaa.

– Kirjalla on sen syvempikin tarkoitus, entä kuin pelkkä ura. Perheväkivallasta on hyvä puhua. Jos olisin itse lapsuudessani lukenut kirjan, johon olisin voinut peilata omakohtaisia kokemuksia, olisi se varmasti antanut voimaa, että siitä paskasta voi päästä myös pois.

Sim Liivik kertoi Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa perheväkivallasta ja siitä, mitä tunteita se hänessä herätti. Katso yltä videolta!

Neuvostoliitossa asuessaan Liivikin perheessä ei ollut itsestään selvää se, onko heillä vettä, saatikka vessapaperia tai vessaa.

– Samu Haber oli luonani Itävallassa vuonna 2018, kun hän oli kirjoittamassa kirjaansa. Hän totesi, että myös minun tarinani kuuluisi kansien väliin.

Liivik on ollut pienestä pitäen intohimoinen urheilija. Jääkiekko on ollut se, millä hän on pysynyt kaidalla polulla. Myös musiikki on tärkeä osa elämää, vaikkakin hän mieltää sen enemmän harrastukseksi.

Märkä-Simona tunnettu Liivik on fiitannut kolmessa JVG:n kappaleessa. Ensimmäinen laatuaan oli Häissä-kappale, joka ilmestyi vuonna 2011.

Yksi mieleenpainuvimmista Liivikin keikkamuistoista on nimenomaan jääkiekkoon liittyvä.

– Se oli tullut julki ja jouduin esittämään sen yksin HIFK:n juhlissa, kun Jare ja Ville olivat Barcelonassa. Se koko kesä oli tosi mageeta aikaa.

10:17

Siim Liivik Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa – katso koko haastattelu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja