Kirja: Siim Liivik kosi Sofia Arasolaa koskettavalla tavalla – vei rakkaansa lapsuuden turvapaikkaan ja esitti elämää mullistavan kysymyksen

Märkä-Simona tunnettu Siim Liivik ja hänen kihlattunsa Sofia Arasola eivät ole puhuneet suhteestaan lieemmin julkisuudessa. Nyt jääkiekkoilijanakin tunnettu mies avaa elämäänsä tuoreessa elämäkertakirjassaan. 

Siim Liivik tunnetaan julkisuudessa Suomen mestarina jääkiekossa, mutta myös miehenä, joka on nähty mikin varressa Märkä-Simona esiintymislavoilla JVG:n kanssa.

Liivikin yksityiselämä on jäänyt sen sijaan enemmän parrasvalojen ulkopuolelle.  

Liivik kertoo tarinansa torstaina 9. syyskuuta ilmestyneessä Fuck you Liivik -kirjassaan (Siltala), jonka hän on kirjoittanut yhdessä Aku Ollikaisen kanssa. Kirjassa pureudutaan hänen lapsuuteensa yksinhuoltajaäitinsä kanssa. Liivik on pyristellyt itsensä Neuvostoliiton kolhoosista parrasvaloihin. 

Liivik avaa kirjassaan myös suhdettaan Salatut elämät -sarjasta tunnetuksi tulleeseen, tanssijana tunnettuun Sofia Arasolaan. Pariskunta on ollut varsin vähäsanainen julkisuudessa parisuhteestaan.

Arasola julkaisi vuoden 2020 huhtikuussa kuvan Instagramissa, jossa hänen vasemmassa nimettömässä koreili sormus. Tuolloin hei eivät sanoneet suoraan menneensä kihloihin.

Nyt Liivik kertoo kirjassaan kihlaushetkestä, joka oli suorastaan kuin elokuvasta.

Hän kertoo lainanneensa kaveriltaan avoauton. Kirjassa kerrotaan, kuinka he ajelevat kohti Turkua katsomaan Arasolan lapsuusmaisemia.

Kaksi lähiölasta paahtaa ykköstietä katto auki halki Suomen suven Helsingistä kohti Turun Harittua. Tuuli tuivertaa hiuksissa. Olen lainannut avobemarin kaverilta ja menemme Sofian kanssa katsomaan hänen lapsuusmaisemiaan. Turun keskustassa pysähdymme safkaamaan. Kuumottaa jättää bemari yksin. Entä jos joku kollaa auton, ja vie sen, mikä on piilossa penkin alla? Pääsemme Sofian lapsuudenkodin pihalle, ja hän näyttää, missä on asunut ja leikkinyt pikkuisena. Sofia on kertonut minulle suhteen alussa, että hänellä oli lapsuudessa kallio, jonka päälle kiipesi aina, kun tahtoi päästä pois, kodin ongelmien yläpuolelle, kirjassa lukee.

Kirjassa kuvataan, kuinka kaksikko kiipeää kalliolle, kun yllättäen haukka liitelee heidän ylitseen. Pariskunta istahtaa kallion laelle muistelemaan Arasolan lapsuushetkiä. 

Minä vedän keuhkot täyteen happea, kaivan taskusta esiin kihlasormuksen ja polvistun hänen edessään. Sanon: ”Tää paikka on ollut sulle turvapaikka lapsena, mutta nyt voit sanoa hyvästit tälle paikalle.Tästä lähtien mä olen sun turva. Haluatko, Sofia, mennä kanssani naimisiin?” Hän vastaa kyllä. Me jäämme kalliolle fiilistelemään elämää, kirjassa kirjoitetaan. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja