"Ja Oscar-palkinto menee..." – Snowie-kissa unohti dramaattisen reaktionsa valjaisiin päästyään ulos

Nainen purki ruokaostoksia keittiössä – hetken kuluttua jääkaapista alkoi kuulua rapinaa 1:04
KATSO MYÖS: Nainen purki ruokaostoksia keittiössä, mutta mitä tekikään kissa?

TikTokissa hämmästellään kissaa, joka tuntuu näyttelevän reaktionsa valjaisiin. Moni muukin kissanomistaja tunnisti tavan omasta lemmikistään. Mistä on kyse?

Newsweek kertoo Snowie-kissasta, jonka dramaattinen reaktio valjaisiin on kerännyt TikTokissa jo yli 800 000 katselukertaa.

Videolla Snowie tuntuu kaatuvan valjaiden voimasta kerran jos toisenkin, mikä luonnollisesti voi aiheuttaa huolta omistajassa. Ulos päästyään Snowien olemus kuitenkin muuttuu täysin, ja dramaattinen reaktio on kuin muisto vain.

"Esität, ettet voi kävellä valjaissa, jotta sinun ei tarvitse käyttää niitä ulkona", omistaja kuvailee videolla Snowien mahdollisia aatoksia.

Videolla Snowie reagoi dramaattisesti valjaisiin, mutta viilettää ulkona vailla huolta. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Moni kommentoija on tunnistanut Snowien käytöksen.

– Kissani tekee samaa, kommentoi eräs.

– Minun kissani teki samaa, mutta heit, kun meni lähelle herkkulaatikkosa, se pystyikin juoksemaan valjaat yllään, kertoi toinen.

– Ja Oscar-palkinto parhaasta dramaattisesta kaatumisesta menee...., naureskeli kolmas.

– Voi luoja! Ehdottomasti Oscarin arvoista, julisti eräs kommentoija.

Totuta kissa valjaisiin

Kyseessä saattoi Snowienkin kohdalla olla kissoille tyypillinen reaktio, jolloin kissa reagoi valjaisiin kellahtamalla kyljelleen suostumatta liikkumaan – tai vaihtoehtoisesti lähtee juoksemaan ympäriinsä. Moni kommentoija kertoi oman kissansa toimivan Snowien tavoin, mutta toipuvan nopeasti tonnikalapurkin tai ulko-oven auetessa. 

Jokioisten eläinsuojeluyhdistys muistuttaa sivuillaan, että jos kissaa ulkoiluttaa, ovat valjaat paljon kaulapantaa parempi vaihtoehto. Valjaisiin kannattaa kuitenkin totutella pikkuhiljaa. Kun valjaita laitetaan päälle, niitä kannattaa pitää yllä pieniä hetkiä päivässä, mutta useita kertoja. Valjaat kannattaa ensin pitää liian löysällä ja kissan huomio on hyvä suunnata valjaita pukiessa muihin asioihin, kuten herkkuihin. Näin valjaiden laitosta tulee kissalle mieluista. Kun kissa on tottunut valjaisiin, voit kokeilla kiinnittää niihin hihnan. Anna aluksi kissan vetää hihnan perässään, ja palkitse sitä rauhallisena pysymisestä. 

Kun kissa on sinut valjaiden ja hihnan kanssa, voidaan siirtyä lenkille ulkoilmaan. Anna lemmikin määrätä suunta ja vauhti, eläinsuojeluyhdistys suosittelee. Muista, että kissa luultavasti vaatii päästä ulos jatkossakin siihen totuttuaan, joten ulkoiluun kannattaa sitoutua, jos lemmikin totuttaa valjaisiin.

Katso myös: Latokissat saivat yllättävän sijaisäidin

Latokissat saivat yllättävän sijaisäidin – vartioi pentuja kuin omiaan 0:45
Sijaisäiti vartioi pentuja kuin omiaan.

Lue myös:

    Uusimmat