Mainos

Ja kirkon asiatko eivät muka kiinnosta? Arkkipiispan kanta tasa-arvoon leviää kuin tuli

Arkkipiispa Kari Mäkisen kanta tasa-arvoiseen avioliittolakiin kiinnostaa suomalaisia. MTV3 Uutisten aamuista uutista on jaettu Facebookissa jo 8 000 kertaa.

Mäkinen kommentoi tänään MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa samaa sukupuolta olevien oikeuksia. MTV3 Uutisten tulkinnan mukaan Mäkinen tuki tasa-arvoista avioliittolakia.

Myöhemmin päivällä Mäkisen teologinen avustaja Mika Pajunen otti sähköpostitse yhteyttä STT:hen ja sanoi arkkipiispan ottaneen kantaa ihmisten ja heidän parisuhteidensa tasa-arvoiseen kohteluun, ei avioliittolainsäädäntöön. Sähköpostiviestin mukaan Mäkinen pitää tärkeänä, että yhteiskunnassa kaikkia kohdellaan tasavertaisesti.

Tämän jälkeen MTV3 Uutiset pyysi arkkipiispaa vielä tarkentamaan aamullista sanomaansa.

Teologinen avustaja Pajunen vastasi illansuussa sähköpostilla ja kertoi, ettei arkkipiispa anna aiheesta uusia haastatteluja, vaan kehottaa katsomaan Huomenta Suomi –aamulähetyksen alkuperäisestä lähteestä tai sen litteroinnin MTV3:n sivulta.

Seta iloitsi arkkipiispan sanoista

Setalaiset kiittivät Facebookissa arkkipiispaa.

– Suuret kiitokset arkkipiispa Kari Mäkiselle tärkeästä ulostulosta tasa-arvoisen avioliittolain kannattajana! Arkkipiispan haastattelusta käy selvästi ilmi, että kirkollinen vihkiminen ja siviiliavioliitto ovat eri asioita. Kansalaisaloitteella ajamme näistä nimenomaan jälkimmäistä.

Tasa-arvoista avioliittolakia ajava Tahdon 2013 -kansalaisaloitesivusto jakoi myös MTV3 Uutisten jutun kommentilla "Huomenta! Kyllä tähän uutiseen kannatti herätä!"

Monet kommentoijat uhkasivat myös kirkosta erolla.

(MTV3)

Katso Kari Mäkisen studiohaastattelu (Huomenta Suomi 26.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.