Mainos

Näin arkkipiispa sanasta sanaan tasa-arvoisesta avioliittolaista

Arkkipiispa Kari Mäkinen vieraili tänä aamuna MTV3:n Huomenta Suomessa. Näin haastattelu eteni.

Huomenta Suomen toimittaja Lauri Karhuvaara: Te toitte voimakkaasti esiin sanan suvaitsevaisuus myöskin kirkon piirissä. Voitteko liittää sen nyt käytävään tasa-arvokeskusteluun, muun muassa samaa sukupuolta olevien välillä. Eduskunnassa siitä on tullut iso juttu. Mikä on kantanne tähän?

Arkkipiispa Kari Mäkinen: Kyllä mä olen nähnyt tässä keskustelussa kauhean paljon myönteistä, siis semmosta, jossa ihmiset todellisesti pyrkivät toimimaan niin, että kaikkia kohdellaan tasaveroisesti. Samanaikaisesti olen nähnyt siinä keskustelussa paljon sellaista, jossa annetaan arvoa semmosille meidän yhteiskunnan rakenteille kuin esimerkiksi avioliitto, jotka tukee pitkää kestävää parisuhdetta, pitkiä kestäviä ihmissuhteita. Ja minusta se on arvokasta.

Arkkipiispa jatkoi: Toinen asia on sitten se, että kirkossa käsite avioliitto ja se mitä ymmärretään avioliitolla, on perinteisesti ymmärretty että koskee naisen ja miehen välistä liittoa, ja nyt tämä keskustelu selvästi kirkon piirissä nostaa esiin keskustelua, jossa arvioidaan tämän avioliittokäsityksen perusteita. Mutta näen siinä keskustelussa takana kyllä tavattoman myönteisen halun suhtautua kaikkiin ihmisiin tasa-arvoisesti.

Karhuvaara: Käytännössä on siis kaksi asiaa. Toinen on se, että kaksi samaa sukupuolta olevaa haluaisi, että heidät vihittäisiin avioliittoon kirkossa, se taas on sitten erittäin suuri kirkollinen kysymys. Mutta mä menen tähän teidän peruslähtökohtaanne. Siis te olette sitä mieltä, että samaa sukupuolta olevat voisivat lain alla olla aivan samanarvoisia kuin avioliitossa olevat heterot, siis lainsäädännöllisesti, omaisuuden ja kaiken muun suhteen?

Arkkipiispa: Pidän sitä tärkeänä tavoitteena.

Karhuvaara: Te toivotte, että se toteutuisi?

Arkkipiispa: Toivon, että toteutuu tasa-arvo tässä suhteessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.