Mainos

Itsenäisyyspäivän sää: Missä tulee vettä, missä lunta? Katso sadetutka

Itsenäisyyspäivä on sateinen. Idässä ja pohjoisessa sateet pysyvät räntänä ja lumena ja ajokeli huononee.

Lauantain vastaisen yön aikana sadealue leviää maan länsi- ja pohjoisosan ylle ja kulkee itsenäisyyspäivän aikana kohti itää. Sateiden etureunassa tulee lunta ja räntää.

– Sade kuitenkin muuttuu vedeksi lännessä ja etelässä ja itsenäisyyspäivä on tuulinen. Idän ja pohjoisen sateet tulevat räntänä ja lumena ja huonontavat ajokeliä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lämpötilan nollaraja käy lauantaina päivällä Lapin etelärajalla asti.

Sateen jälkeen Länsi-Lappiin leviää nopeasti kuivaa ilmaa lauantai-illan aikana. Sää selkenee ja pakastuu niin, että Lapissa on sunnuntain vastaisena yönä laajalti 10-20 astetta pakkasta. Lämpötilat voivat olla yöllä pakkasella lähes koko maassa eteläisintä Suomea lukuun ottamatta.

Sunnuntaina tiet ovat paikoin liukkaita kuuran ja lämpötilan vaihteluiden takia. Päivä on melko pilvinen ja sumuinen, Keski- ja Pohjois-Lapissa on selkeämpää pakkassäätä. Vähäiset sateet ovat mahdollisia. Sää lauhtuu sunnuntain aikana ja iltaan mennessä plusasteilla ollaan Etelä-Lapissa asti.

Sunnuntaina illalla uusi sadealue saapuu Suomeen lännestä. Pohjoiseen ennustetaan lumipyryä maanantain vastaiseksi yöksi ja maanantaiksi, etelässä sade tulee pääasiassa vetenä.

Seuraa sateiden etenemistä MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Tutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon. Sääsivustolla ovat lisäksi paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesäätiedot ja kelikamerat.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.