Itse tehty rapea näkkileipä – kunnon kuitupommi

Pellavansiemenet, auringonkukansiemenet, kurpitsansiemenet ja seesaminsiemenet – tässä raaka-aineet täydellisen hyvään näkkileipään. Itse tehdyssä näkkärissä on sekä makua että terveellisyyttä. Hyvä vinkki vaikkapa illanistujaisiin, vähän terveellisemmäksi naposteltavaksi.

2 pellillistä itse tehtyä näkkäriä:

1,5 dl kaurahiutaleita

3,5 dl kädenlämpöistä vettä

1 dl ruisjauhoja

1 tl sormisuolaa

1,5 dl siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)

Valmistumisaika: 1 h 40 min.

Näin teet näkkäriä:

Lisää kaurahiutaleet kattilaan ja kaada sekaan 3,5 dl vettä niin, että hiutaleet peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä hellalla 1 minuutin verran.

1. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon muut ainekset ja anna levätä noin 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni: kiertoilmauuni 180 asteeseen, normaali uuni 200 asteeseen.

3. Vuoraa uunipellit leivinpaperilla, jaa taikina kahtia. Muotoile näkkäristä levy leivinpaperin päällä.

4. Ripottele päälle siemensekoitus ja murusta päälle sormisuolaa.

5. Laita pellit uuniin, yksi ylätasolla ja toinen alatasolle. Paista 20 minuuttia.

6. Pölläytä uunista höyryt pihalle, vaihda 20 minuutin jälkeen ylhäällä ollut pelti alas, ja alhaalla ollut ylemmäs, ja paista vielä toiset 20 minuuttia.

7. Väännä virrat pois uunista, avaa uunin luukku raolleen, ja anna näkkärien kuivahtaa uunissa vielä 20 minuuttia.

8. Nosta näkkärit pois uunista ja anna viilentyä.

Resepti: GoGreen

Lue myös:

    Uusimmat