Itse tehty grillimakkara ja perunasalaatti vapuksi – kokeile!

Huomenta Suomen Makuja & Elämää -osiossa kokataan tällä viikolla herkullisia vappuruokia.

Huomenta Suomen Makuja-osion viikon vieraileva kokki, ravintoloitsija Ilja Björs paljastaa vapun kunniaksi makkaranvalmistuksen salat. Björsin mukaan itse tehty makkara hakkaa kaupan valmisversiot mennen tullen.

– Meillä käytetään ihan liikaa sitä perus jauhoista grillimakkaraa. Onhan perus "blöölläkin" paikkansa, mutta ei se ainakaan herkkujuhlaruokaa ole. Makkaraperunoissa se voi olla ihan ok. Suomalaisten makkaramaku on kuitenkin paranemaan päin, Björs toteaa.

Käsittele suolta oikein

Kotitekoiset makkarat valmistetaan luonnonsuoleen. Björsin mausteiset possumakkarat valmistuvat tällä kertaa karitsansuoleen.

– Tämä siksi, että karitsansuolilla saa noin sormen paksuista makkaraa. Porsaansuolista syntyy perinteisen grillimakkaran kokoista.

Suolet on laitettava veteen likomaan ennen makkaroiden valmistamista. Jos suolet ovat liian kuivia, ne repeilevät helposti makkaran täyttämisen yhteydessä. Makkaroita ei myöskään saa paistaa liian kuumalla pannulla tai grillissä, sillä tuoresuoli rikkoutuu liian kovassa kuumuudessa.

Makkaroiden sisältöä voi myös Björsin mukaan helposti varioida.

– Juuri ilmestyneessä kirjassamme Juuri nyt – Suomalaisen keittiön uudet klassikot opastetaan, miten makkarat syntyvät hauesta tai vaikka kasviksista.

Millaisia keittiövälineitä makkaranvalmistukseen tarvitaan ja miten makkarat kannattaa maustaa?

Katso videolta vinkit makkaroiden valmistukseen:

Kokeile reseptiä kotona:

Itse tehtyjen possumakkaroiden kaveriksi voi valmistaa vaikka herkullisen janssonin perunasalaatin, joka on tietysti yhdistelmä kahdesta klassikosta: janssonin kiusauksesta sekä klassisesta perunasalaatista.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat