Italian sääpiinalle ei näy loppua: Sukulaisperheet kuolivat eilen tulvaveden hukutettua talon alleen, matalapaineet pyörittävät alueelle yhä uusia sateita

Italian myrskyissä jo 20 uhria 1:25

Italian tuhoisissa myrskyissä on kuollut jo lähes 30 ihmistä. Tuorein tragedia tapahtui Sisiliassa, kun sukulaisperheiden illanvietto päättyi surullisesti tulvaveden hukutettua juhlatalon alleen.

Ainakin 12 ihmistä on kuollut tulvissa Sisilian saarella Italiassa. Uhreista 9 löytyi eilen kuolleena talosta Milicia-joen tulvaveden hukutettua sen alleen. Talossa oli 2 sukulaisperhettä viettämässä iltaa. Kuolleiden joukossa oli lapsia ja perheiden isovanhempia.

Toisen perheen isä ja tytär säilyivät hengissä, koska he olivat turmahetkellä ostoksilla. Kolmas tapauksen yhteydessä henkiin jäänyt oli onnistunut kiipeämään puuhun turvaan.

Sisiliassa tänään vieraillut Italian pääministeri Giuseppe Conte puhuu jo ”äärettömästä tragediasta”.

Miljoonia kaatuneita puita

Sateet ja tuulet ovat riepotelelet Italiaa jo useita päiviä. Niiden aiheuttamat tulvat ja maanvyörymät ovat kaataneet miljoonia puita ja huuhtoneet alleen lukuisia teitä ja saartaneet kyliä.

Pahiten myrskyt ovat iskeneet Trentinon ja Veneton alueille Italian pohjoisosassa.

Atlantti puhkuu matalapaineita Eurooppaan

Italian yllä pyörii matalapaineita edelleen lähipäivinä ja tiedossa on uusia ukkoskuuroja ja sateita, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso.

Viikon keskivaiheilla Italian tulvakriisiin voi hänen mukaansa olla tulossa vähän helpotusta.

– Loppuviikolla niille seuduilla näyttäisi kuitenkin saapuvan taas uusia sateita.

Atlantilla pyörii alkavalla viikolla matalapaineita. Osin niiden ansioista Suomeen asti nousee etelästä lämmintä ilmaa.

– Sateita Atlantin matalat tuovat viikon mittaan useaan kertaan varsinkin Britteinsaarille, meteorologi Laakso lisäsi.

 

Lue myös:

    Uusimmat