Italian korkeimmalta oikeudelta maata repivä päätös: Pienen kannabismäärän kasvattaminen omaan käyttöön ei ole rikos

6:12
Video: Lokakuussa uutisoitiin, että yli 50 000 kannattajaa kerännyt kannabisaloite siirtyy eduskunnan käsittelyyn.

Italiassa maan korkein oikeus on linjannut historiallisesti, että pienten kannabismäärien kasvattaminen kotona yksityiseen käyttöön on laillista. Tapauksesta uutisoi muun muassa The Independent.

Kannabiksen viljely ja myynti on ollut Italiassa laitonta 1990-luvulta asti, mutta erilaisten oikeusasteiden päätökset ovat aiheuttaneet sekavuutta lain tulkinnan ympärille.

Tuoreimman päätöksen mukaan pienen kannabismäärän kasvattamista ei voida enää pitää rikollisena toimintana. Päätös oli annettu jo joulukuun 19. päivä, mutta siitä ei kerrottu julkisuuteen vasta kuin joulun pyhien jälkeen.

Ristiriitainen vastaanotto

Ratkaisu on nostattanut intoa kannabiksen puolustajien ja raivoa sen vastustajien keskuudessa. Kannabiksen ystävät ovat alkaneet vaatia vielä löyhempää lainsäädäntöä. Korkeimman oikeuden ratkaisun perusteet on tarkoitus julkistaa myöhemmin.

Myöskään se ei ole vielä selvää, miten pienistä määristä kannabista kysymys, jotta kysymyksessä ei olisi laiton toiminta. Se taustasta tiedetään, että korkein oikeus pui tapausta, jossa syytetyn hallusta oli löydetty kaksi kannabiskasvia.

Kannabis aiheuttaa riitaa myös Italian poliittisissa piireissä. Osa puolueista suhtautuu siihen myönteisemmin kuin osa. Jotkin poliitikot ovat vannoneet kumoavansa oikeuden ratkaisun vaikutuksen uudella lainsäädännöllä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja