Italialainen kasvis-pestokeitto

  • 1-2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyree
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 kesäkurpitsaa
  • 5 tomaattia
  • 7,5 dl vettä
  • 1 prk (400 g) kidney papuja
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua basilikaa
  • Tarjoiluun: parmesaanijuustoa pestoa
  • 1. Kuori ja halkaise porkkanat ja sipulit. Leikkaa sipuli kuutioiksi. Viipaloi porkkanat, varsiselleri ja valkosipulin kynnet.
  • 2. Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois lusikalla. Leikkaa viipaleiksi. Kuutioi tomaatit.
  • 3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaattipyree, sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota muutama minuutti.
  • 4. Lisää varsiselleri, kesäkurpitsa ja vesi. Keitä muutama minuutti.
  • 5. Lisää tomaattikuutiot, suola, sokeri ja mustapippuri. Hauduta vielä 2-3 minuuttia. Lisää lopuksi pavut.
  • 6. Kuumenna ja lisää viimeisenä basilikasilppu.
  • Tarjoa keitto pestosilmän ja parmesaanin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat