Mainos

IT-viikko: Otto-automaatteihin rahantalletusmahdollisuus

Käteisautomaattioperaattori Automatia ja tietotekniikan palvelutalo Tieto aloittavat yhteistyön, jonka hedelmänä on ohjelmisto, joka mahdollistaa rahan talletuksen Otto-automaatteihin.

Käteinen raha laitetaan nyt kiertoon Suomeen saapuvilla uudenlaisilla Otto-automaateilla, joihin pystyy jatkossa tallettamaan käteistä rahaa. Uusien automaattien palveluihin kuuluu tietenkin myös käteisen nostomahdollisuus.

Tieto alkaa toimittaa Automatialle keskusohjelmistoa, joka mahdollistaa asiakkaalle rahan talletuksen. Keskusohjelmiston kauppahintaa ei tiedotteessa kuitenkaan paljasteta.

Talletusmahdollisuus helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti perinteisten pankkien työtä.

– Muissa maissa tällaisia tallennusautomaatteja on tarjolla, mutta Suomesta automaatit ovat puuttuneet, johtaja Jaakko Savola Tiedon pankki- ja vakuutustoimialalta sanoo.

Uudet automaatit aiotaan sijoitella eri puolille Suomea, ja niiden toimintaperiaate on vanhojen automaattien kanssa sama: Niillä voi asioida vuorokauden ympäri. Automatia päättää, millä aikataululla uudet automaatit valmistetaan ja otetaan käyttöön. Tietoa yhteistyön aikataulusta ei ole vielä selvillä.

(MTV3)

Lähde: IT-viikko

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.