It-gurun pelko: Kuinka pitkään Microsoft kestää Lumia-tappiot?

Microsoft lähtee viimeiseen taistoon kääntämään Lumia-älypuhelintensa myyntiä uuteen nousuun.

Windows10-käyttöjärjestelmän pitäisi houkutella älypuhelimiin lisää sovelluskehittäjiä.

– Jo 110 miljoonaa ihmistä on ladannut Windows10:n, meidän kauppaamme on tullut 1,25 miljardia visiittiä, mikä on nelinkertaistanut sovelluskehittäjien liikevaihdon, sanoo Microsoftin Lumia-tuotejohtaja Samuli Hänninen.

It-asiantuntija Petteri Järvinen kehuu Microsoftin strategiaa, mutta pelkää tappiollisen puhelinliiketoiminnan puolesta.

– Tämä kymppikonsepti, jossa puhelimet, tabletit ja pöytäkoneet yhdistetään, on aivan mainio ja se toimii. Vastaavaa systeemiä ei ole Applella eikä muillakaan, Järvinen kehuu.

Sen sijaan Lumian noususta Järvinen ei ole yhtä vakuuttunut. Lumia-puhelinten markkinaosuus on pudonnut reiluun kahteen prosenttiin maailmalla.

– Vaikka Microsoftilla on valtavat resurssit, viitsivätkö he loputtomiin polttaa rahaa puhelinliiketoimintaan. Nyt pitäisi keksiä uusi juttu, jolla markkina saataisiin siirtymään Microsoftin suuntaan. Toivottavasti ensi vuonna tulisi hyviä uutisia, Järvinen sanoo.

Lumia-puhelinten menestys on tärkeää Suomelle, sillä tuotekehitystä tehdään Espoossa ja Tampereella.

– Tuotekehityksen lisäksi meillä on täällä erittäin vahvaa osaamista myynnissä ja markkinoinnissa. Suomella on valtavan suuri merkitys Microsoftille, sanoo Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Pekka Horo.

Kesällä Microsoft ilmoitti vähentävänsä Suomesta 2300 työntekijää. Yhtiö on perustanut Polku-ohjelman tukemaan irtisanottujen työllistymistä, koulutusta ja yrittäjyyttä. Polku jatkuu ainakin ensi vuoden loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja