Israel avasi baarit – rokottamattomat pääsevät terassille, rokotetut sisätiloihin asti

Israelissa ravintolat, kahvilat ja baarit ovat avanneet jälleen ovensa.

Sisätiloihin päästetään toistaiseksi vain koronarokotteen saaneita ja koronaviruksen sairastaneita. Terassille pääsevät myös rokottamattomat.

Noin 40 prosenttia Israelin asukkaista on saanut suosituksen mukaiset kaksi annosta Pfizerin ja Biontechin rokotetta. Yli puolet on saanut ainakin yhden annoksen.

Viime kuusta alkaen niin sanotun "vihreän passin" haltijat eli täysin rokotetut tai koronaviruksen sairastaneet ihmiset ovat päässeet Israelissa muun muassa kuntosaleille ja uima-altaille.

Ravintolat saavat ottaa sisätiloihin asiakkaita korkeintaan 75 prosenttia kapasiteetistaan, kuitenkin korkeintaan sata ihmistä ja kahden metrin turvaväleillä pöytien välissä.

Vihreän passin mallia on arvosteltu epätasa-arvoisuudesta, sillä esimerkiksi palestiinalaisista vain hyvin harva on saanut rokotteen.

4:33
Video: Ravintolat sulkeutuvat, mutta palkkakulut juoksevat – tamperelainen ravintola jakaa silti ilmaiseksi ruoka-annoksia

Israelissa on noin yhdeksän miljoonaa asukasta, joista lähes viisi miljoonaa saanut ainakin yhden rokoteannoksen. Torstaisten tietojen mukaan palestiinalaiset olivat saaneet hieman yli 30  000 rokoteannosta, joista Israelista on tullut 2  000 annosta.

Viime kuussa palestiinalaishallinto kertoi päässeensä sopimukseen Israelin kanssa siitä, että Israel rokottaa 100  000 palestiinalaista työntekijää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja