Mainos

Isännöintiliitto: Asuntorakentamisen ongelmiin on puututtava ajoissa

Asuntorakentamisen ongelmat puhututtavat, sillä esimerkiksi kosteusvauriot ovat Suomessa yleisiä. Pelkästään homevaurioiden terveyshaitta on vuosittain satoja miljoonia euroja.

Asuntorakentamisen ongelmista puhutaan paljon. Virheiltä välttyäkseen kannattaa isännöinnin olla mukana hankkeessa koko ajan.

– Isännöinnin on oltava mukana rakennushankkeen alusta asti, jotta virheet voidaan estää. Rakennusaikana hyvän isännöinnin merkitys korostuu, sillä taloyhtiön johtajana isännöinti tuntee taloyhtiöasumisen tyypillisimmät ongelmakohdat, Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm sanoo.

Asumisen ja asuntorakentamisen ongelmat johtuvat sekä rakennusvirheistä että rakennusten väärästä hoidosta ja kunnossapidon laiminlyönnistä. Uudet rakentamismääräykset on aina tehty parhaan sillä hetkellä saatavilla olevan tiedon perusteella.

– Olisi kuitenkin hyvä, että alan ammattilaiset herättäisivät keskustelua siitä, miksi tietynikäisissä taloissa esiintyy tyyppivikoja. Opimmeko virheistä, vai toistuvatko ongelmat? Furuhjelm pohtii.

Rakennusten väärä hoito ja kunnossapidon laiminlyönti on yleistä. Ratkaisuna ongelmaan Isännöintiliitto ehdottaa taloyhtiön strategiaa, joka toimii ohjenuorana, muodostaa suuntaviivat päätöksille ja auttaa isännöintiä johtamistyössä.

– Kunnossapito ei ole oikea paikka pihistellä, vaan korjaukset on tehtävä suunnitellusti ja ajallaan. Pitkällä aikavälillä säästöt usein kostautuvat ja remontit tulevat osakkaille huomattavasti säästettyjä euroja kalliimmaksi, Furuhjelm korostaa.

– Isännöinti tuntee taloyhtiöt parhaiten. Siksi rakennuttajan on järkevää hyödyntää isännöinnin kokemus ja käydä vuoropuhelua isännöinnin kanssa jo rakennusvaiheessa. Taloyhtiön hallituksen ja osakkaiden kannattaa kuunnella isännöinnin näkemyksiä myös strategiatyössä. Näillä eväillä asuntorakentamisen ongelmia saadaan varmasti vähennettyä, Furuhjelm summaa.

Inspiraatiota? Katso Unelmakoti puoleen hintaan:

Katsomo-video ei ole saatavilla


LUE MYÖS:


(MTV LIFESTYLE)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.