Isä rakensi lapsilleen liekinheittimen leikkeihin – mutta kaikki ei ole sitä, miltä näyttää!

Animaattori rakensi lapsilleen liekinheittimen, joka ilahduttaa arjen leikeissä, mutta herää tosissaan eloon vasta videolla.

Daniel Hashimoton kekseliäästä nikkaroinnista uutisoi muun muassa New York Post. Hän on muuntanut takapihalle unohtuneen lehtipuhaltimen teipin ja silkkikankaan avulla leikkiliekinheittimeksi kahdelle lapselleen.

Vaikka lapsille tarkoitettu liekinheitin voi näyttää ulkonäöltään hurjalta, ei lehtipuhallin ja liekkien värinen silkkikangas satuta ketään. Lapset eivät myöskään saa leikkiä sillä ilman valvovaa aikuista.

–  Lapsilleni se ei ole mikään hengenvaarallinen ase, vaan enemmänkin dynaaminen ja iloa tuova leikkiväline, Daniel kuvailee.

Danielin lapset James, 11 ja Sophia, 7, ovat julistaneet isänsä rakennelman olevan paras lelu ikinä.

– Lapsillani oli ystävä kylässä ja päätin tämän olevan paras keino, jolla he voivat valvotusti leikkiä lehtipuhaltimen kanssa, Daniel kertoo, kuinka hän kehitti lelun.

Voit artikkelin yllä olevalta videolta katsoa, miltä leikkiliekinpuhallin näyttää. Se ei siis ole oikea liekinheitin, vaan silkkikankainen lelu, jota lapset saavat käyttää vain vanhempien valvoessa leikkejä.

Animaattorin taidoilla liekki herää eloon

Kanadalaisisä on ammatiltaan animaattori. Hän toivoo, että leikkiliekinheitin herättelisi lasten luovuutta leikin kautta.

–  Minusta se on ollut sen arvoista, hän toteaa.

Lapset ovat kehittäneet lempilastenohjelmiensa pohjalta erilaisia leikkejä, kuten liekkihipan. Hipassa hippa operoi liekinheitintä ja silkkikankaisella liekillä yrittää napata sen ympärillä juoksevia muita leikkiin osallistuneita.

–  Olemme myös käyttäneet liekkiä hyppynarun tapaan. Lapset kehittivät itse myös pienen näytelmän sen kanssa, ylpeä isä kertoo.

Ennen kuin lehtipuhaltimesta rakennettiin liekinheitin lapsille, Daniel käytti sitä muihin luoviin projekteihin lasten kanssa.

–  Yritimme leijuttaa pingispalloja sen kanssa, puhalsimme hiuksiamme ja teimme videoista hidastuksia, yritimme täyttää sen avulla pussilakanan ja lopulta sitten valmistui itse leikkiliekinheitin. Kun olet lapsi, voivat tällaiset leikkihetket olla aika eeppisiä, Daniel hehkuttaa.

Lehtipuhaltimesta rakennettu lelu ei vaaranna tulenlieskoilla kenenkään henkeä pöristessään perheen takapihalla osana lasten leikkejä. Ääni muuttuu kuitenkin kellossa, kun Daniel pyöräyttää kuvaamansa materiaalin töissään käyttämien tietokoneohjelmien läpi. Animointitaitojensa avulla silkkinen lieska muuttuu videolla ihka oikeaksi polttavaksi tulipätsiksi.

Daniel uskoo, että ruokkimalla lasten mielikuvitusta leikin kautta, kehittyvät samalla lasten ongelmanratkaisutaidot ja kyky improvisoida myöhemmässä elämässä.

Lähteet: New York Post ja Kameraone

Lue myös:

    Uusimmat