Isä oletti, että äiti "ylireagoi" – muutamaa päivää myöhemmin sairas vauva upotettiin jääveteen: "Tyttäreni pelastumista pidän aina eniten vaimoni ansiona"

1:52
Amerikkalaisisä auttoi vaimonsa synnytyksen läpi parkkipaikalla Milwaukeessa, Wisconsinissa, kun vauva ei malttanut odottaa sairaalaan asti!

Holly-vauva kiidätettiin sairaalaan vain muutaman päivän ikäisenä. Nyt vakavista terveysongelmista kärsinyt lapsi on päässyt kotiin. Isä Ian pitää lapsen pelastumista vaimonsa ansiona.

Holly Hutchinson syntyi juuri ennen joulua vuonna 2018.  Muutaman päivän ikäisenä lapsi kuitenkin alkoi sairastella.

Holly-tytölle nousi kuume, mutta koska perheessä oli kaksivuotias lapsi, isä Ian ei huolestunut.

– Hänen siskonsa on tyypillinen, räkäinen kaksivuotias. Heräsin yöllä vaimoni itkuun, hän sanoi, että meidän pitää viedä tyttö sairaalaan, koska kuume vastasyntyneellä on hyvin paha juttu, Ian muistelee Just Giving -joukkorahoitussivustolla.

"Tajusin, että olin hyvin väärässä..."

Hän oletti edelleen Jenny-vaimonsa vain ylireagoivan: tämä työskentelee hoitajana ja oli Ianin mukaan nähnyt työssään "liikaa". Pian Ian kuitenkin heräsi todellisuuteen.

– Tajusin, että olin hyvin väärässä, kun soitin osastolle ja minua neuvottiin tuomaan tyttö heti sairaalaan.

Hollylle tehtiin sairaalassa useita testejä. Hän sai antibioottikuurin, hänestä otettiin verikokeita ja selkäydinnestenäyte.

Tila romahti

Lopulta Hollylla todettiin viruksen aiheuttama aivokalvontulehdus. Perhe vei Hollyn kotiin uskoen, että pahin oli ohi ja lapsi paranisi pian.

Hollyn vointi kuitenkin romahti uudenvuodenaattona uudelleen. Vanhemmat havaitsivat, että Hollyn kädet olivat harmahtavat. Perhe kiidätti lapsen takaisin sairaalaan.

Kävi ilmi, että hänen sykkeensä oli kohonnut hengenvaaralliselle tasolle. Lapsen syke oli käsittämättömät 320 lyöntiä minuutissa.

Sydämen keskimääräinen lyöntitiheys pienellä lapsella on noin 100–125 kertaa minuutissa, vaikka syke vaihteleekin tilanteesta riippuen.

Kastoivat lapsen jääkylmään veteen

Lääkärit yrittivät koko päivän saada lapsen sydämen sykkeen normalisoitumaan. Lääkärit jopa upottivat Hollyn sekunneiksi jääkylmään veteen toivoen, että se auttaisi.

– Oli hyvin kammottavaa nähdä vastasyntyneemme tulevan niin nopeasti niin sairaaksi. Kukaan vanhempi ei halua nähdä, kun lapsi upotetaan veteen ja häntä tökitään neuloilla kuin neulatyynyä, Ian kuvasi haastattelussa.

– Oli vaikeaa tietää, ettemme voineet tehdä mitään.

Lapsi olisi voinut kuolla

Lopulta, useiden tuntien jälkeen, Hollyn tila tasaantui. 

– Kello 23.45 uudenvuodenaattona istuimme odotustilassa ja saimme kuulla, että tyttäremme tila on viimein vakaa, Ian sanoo.

Iahnin mukaan hänelle ja Jennylle kerrottiin, että jos perhe olisi tullut vain hieman myöhemmin sairaalaan, keskustelu lapsen tapauksesta olisi ollut "hyvin erilainen". Tulehdus Hollyn kehossa oli levinnyt sydämeen ja saanut hänen sykkeensä kohoamaan vaarallisen korkeaksi.

– Se yö ja seuraavat viikot, jotka tyttö oli sairaalassa johtojen ja putkien peitossa, olivat elämäni vaikeimmat, Ian sanoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tyttäreni pelastumista pidän aina eniten vaimoni ansiona"

Holly kuitenkin toipui kokemastaan hyvin. Ian on kiitollinen, että tyttö on saatu kotiin.

– Tyttäreni pelastumista pidän aina eniten vaimoni ansiona. Hänen tietonsa, nopeutensa ja kykenevyytensä toimia Hollyn huonontuneen kunnon suhteen on ilman muuta se syy, miksi Holly on edelleen kanssamme. En koskaan voi kiittää häntä läheskään tarpeeksi, Ian sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja