Mainos

Isä-Herlin halusi järjestää perheensä mafiatyyliin

Hissiyhtiö Koneen edesmennyt pääjohtaja Pekka Herlinin ihanteena oli mafia.

John Simon kirjoittaa tänään julkaistussa Herlinin elämää valottavassa Koneen ruhtinas -kirjassa, että Herlinin mielestä perhe olisi pitänyt järjestää Kummisetä-kirjan tyyliin ja perheen ja yrityksen olla yhtä.

– Pekka Herlin, mä en tiedä, mitä ne arvot oli, mutta se ihaili kuitenkin yhteiskunnan ulkopuolelle asettautuneita, poika Niklas Herlin kertoo isästään kirjassa.

– Esimerkiksi tämä Mario Puzon Kummisetä-kirja, niin siitähän se innostui ihan hirveästi, että perhe pitäisi järjestää noin, ettei se ole missään tekemisissä yhteiskunnan kanssa . . . Se oli arvo, mitä se yritti opettaa meillekin, että yhteiskunnan ulkopuolella on parempi olla, Niklas Herlin jatkaa.

Koneen toimitusjohtana toiminut Gerhard Wendt toteaa kirjassa, että Puzon luoman mafiapomon Michael Corleonen tapaan Pekka Herlinkään ei kyennyt tekemään selvää eroa perheen ja yrityksen välillä.

– Hänellähän oli sellainen käsitys omasta perheestään, että perhe sisäisesti oli rautaisen lojaali. Sitä hän ylläpiti ja paasasi ja kertoi kaikille. Kyllä hän samaisti perheen ja tämän yrityksen.

Pekka Herlinin mafiaihanteesta kirjoitti ensimmäisenä Taloussanomat.

Katso Markus Pirttijoen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.