Mies avasi 8-vuotiaan turvavyön ja ajoi päin kallioleikkausta Paimiossa – taustalla "erittäin negatiivinen suhtautuminen" lapseen

Perhesurman yrityksestä syytetty mies tuomittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa tänään. Lähipiiriin kuuluvan miehen katsottiin yrittäneen surmata kaksi lasta ajamalla lapset kyydissään kallioleikkaukseen Paimiossa viime vuonna. Miestä ei tuomittu rangaistukseen, sillä hän oli teon aikaan syyntakeeton.

Tuomion mukaan mies haki lähipiiriinsä kuuluvat 7- ja 8-vuotiaat lapset kyytiinsä ja ajoi moottoritiellä kallioleikkaukseen yli 120 kilometrin tuntinopeutta.

Tilanne sattui Paimiossa viime vuoden lokakuussa.

Ennen törmäystä mies oli avannut oman sekä etupenkillä istuneen 8-vuotiaan lapsen turvavyön. Miehen tarkoituksena oli ollut tappaa etupenkillä istunut lapsi sekä itsensä. Oikeuden mukaan miehen tarkoituksena ei ollut tappaa takapenkillä istunutta nuorempaa lasta.

Oikeuden mukaan teon taustalla oli miehen ”erittäin negatiivinen suhtautuminen” vanhempaa lasta kohtaan.

Lapset saivat törmäyksessä haavoja, ruhjeita ja mustelmia, mutta selvisivät hengissä. Auto vaurioitui törmäyksessä pahoin.

Oikeudessa mies myönsi asettaneensa auton vakionopeudensäätimeen 120 kilometrin tuntinopeusvauhdin ja ohjanneen auton kohti tien reunassa ollutta kalliota.

Hänen mukaansa asiaan ei kuitenkaan liittynyt vakaata harkintaa eikä teko ollut tahallinen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

20.06.2019 kello 12.45. Jutun otsikkoa ja ingressiä muokattu. Aiemmin jutussa kerrottiin, että tuomittu olisi lasten isä. Tuomion perusteella tiedossa kuitenkin on vain, että tuomittu kuului lasten lähipiiriin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja