Mainos

Maahanmuuttovirasto valistaa videolla: Tämä maahanmuuttajan tulee tietää Suomesta

Maahanmuuttovirasto on julkaissut Youtubessa kaksi videota, joissa maahanmuuttajille kerrotaan suomalaisista tavoista ja tottumuksista.

Maahanmuuttoviraston videoilla kerrotaan animaatiokuvien avulla maahanmuuttajille, miten suomalainen yhteiskunta toimii. Niissä kerrotaan myös suomalaisten tavoista, jotka voivat näyttää ulkomaalaisen silmin erikoisilta.

Videot on ladattu Youtubeen englanniksi, arabiaksi ja dariksi.

Tärkein teema videoissa on se, että Suomessa viranomaisiin voi luottaa ja he kohtelevat kaikkia tasapuolisesti.

Videolla kerrotaan myös muun muassa siitä, miten tarkkoja suomalaiset ovat yksityisyydestään ja omasta tilastaan. Kukaan ei esimerkiksi istu linja-autossa toisen viereen, jos ei ole pakko.

Videolla kerrotaan lisäksi, että suomalaiset saattavat kadulla tuijottaa eri kulttuurista tulevia henkilöitä, mutta he eivät tee sitä ilkeyttään, vaan siksi, että eivät ole tottuneet erilaisuuteen.

Maahanmuuttoviraston opastuksen mukaan suomalaiset ovat myös lainkuuliaista kansaa, joka tekee niin kuin määrätään ja on sovittu. Esimerkiksi autot pysäköidään vain niille tarkoitettuihin ruutuihin. Toisaalta myöhästelyä sovituista tapaamisista pidetään ei katsota hyvällä.

Myöskään suomalaisten alkoholinkäyttöäkään ei ole unohdettu mainita. Videon mukaan suomalaiset tulevat alkoholia nautittuaan joko puheliaammiksi tai aggressiivisiksi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.