IS: Sisäministeri Rantanen pohtii lakimuutosta, joka estäisi "radikaalia islamia ja sharia-lakia" edistävän rahoituksen ulkomailta – taustalla uutinen "päiväkodissa" toimivasta moskeijasta

Onko Suomi epäonnistunut maahanmuuttajien kotouttamisessa, ministeri Rantanen? 1:17
Katso myös: Onko Suomi epäonnistunut maahanmuuttajien kotouttamisessa, ministeri Rantanen?

Ilta-Sanomat uutisoi lauantaina helsinkiläisestä moskeijasta, jonka tilat omistava säätiö saa IS:n mukaan rahoitusta saudiarabialaiselta liikemieheltä. Nyt sisäministeri väläyttää lehdelle tällaisen rahoituksen kieltävää lakiuudistusta.

Sisäministeri Mari Rantanen (ps) sanoo Ilta-Sanomille, että lainsäädäntöä pitäisi tarkastella siten, että "vahingollinen rahoitus" ulkomailta voitaisiin estää.

– Jos sillä rahoituksella edistetään esimerkiksi hyvin radikaalia islamia ja sharia-lain edistämistä, niin se ei suomalaiseen yhteiskuntaan sovi, Rantanen sanoo IS:lle.

Rantasen kommentit liittyvät IS:n aiempaan uutiseen, jossa kerrottiin helsinkiläisen kerrostalon tiloissa toimivasta moskeijasta. Kerhotilat omistava Pohjoismaiden säätiö sr saa IS:n mukaan rahoitusta saudiarabialaiselta liikemieheltä.

Saudi-Arabiassa tunnustetaan wahhabilaista islamin suuntausta, joka perustuu Koraanin ja sharia-lain kirjaimelliseen tulkintaan. Wahhabilaisuuden yksi tavoite on palauttaa islam juurilleen ja suuntaus on yhdistetty myös islamin äärilaitaan.

Lehti haastatteli säätiön hallituksen puheenjohtaja Aladin Maheria, joka kertoi, että säätiö osti moskeijana toimivat tilat vuonna 2012 saudiarabialaisen lahjoittajan rahoilla.

– Minä pyysin häneltä 300 000 euroa, hän lähetti minulle 400 000 euroa, Maher sanoi Ilta-Sanomille.

Nyt sisäministeri Rantanen sanoo lehdelle, että hallituksen tulisi tarkastella lainsäädännön muutostarpeita tällaisen rahoituksen kieltämiselle, vaikka sitä ei olisikaan kirjattu hallitusohjelmaan.

Rantanen pitää näkemyksiä sopimattomina

Rantanen kommentoi IS:lle Maherin suomalaista tasa-arvoa kritisoivia puheita sopimattomiksi. 

Maher muun muassa pohti, miten Suomessa saadaan lapsia, sillä "mies makaa miehen kanssa ja nainen lesbon kanssa". Hänen mukaansa Suomessa olisi pian viisinkertainen määrä muslimeita valtaväestöön verrattuna.

Rantanen sanoo IS:lle, että uskonnonvapauden tulee toteutua Suomessa jatkossakin, mutta Maherin edustamien näkemysten yleistyminen Suomessa ei ole suotavaa.

– Ei sellaista toimintaa voi hyväksyä, joka sotii meidän omia arvojamme ja Suomen lainsäädäntöä vastaan, Rantanen sanoo lehdelle. 

Lue myös:

    Uusimmat