IS: Saksalaisautoon piti lisätä öljyä kolme kertaa kuukaudessa – yrittäjä syytti naista moottorivian aiheuttamisesta

Parasta Bemaria mitä rahalla saa? Tässä on uusi iX 2:11
Parasta Bemaria mitä rahalla saa? Tässä on ihan uusi iX-maasturi.

Yrittäjä väitti naisen aiheuttaneen autoon moottorivian, mutta ostaja sai kaupan lopulta purettua, kertoo Ilta-Sanomat.

Viime vuoden helmikuussa 227 000 kilometriä ajetun BMW:n 5-sarjan sedanin ostanut nainen voitti kiistan Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Vuosimallin 2008 BMW oli myyjän mukaan "paremmassa kunnossa kuin kilometrit antavat olettaa". Totuus kuitenkin paljastui nopeasti, sillä autoon piti lisätä öljyä peräti kolme kertaa ensimmäisen kuukauden aikana.

Nainen vei autonsa korjaamolle, josta hänelle annettiin alle sijaisauto. BMW luvattiin naisen mukaan hoitaa kuntoon veloituksetta. Bemari oli maannut korjaamolla yli kaksi kuukautta, kun korjaamoyrittäjä ilmoitti, että auto on noudettavissa, mutta lasku olisi 2 600 euroa. Yhteistä säveltä ei löytynyt, joten asia päätyi Kanta-Hämeen käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

Yrittäjällä erikoisia selityksiä

Oikeudessa nainen vaati kaupan purkamista vedoten myös yrittäjän lupaukseen korjata auto ilmaiseksi. Ilta-Sanomien mukaan yrittäjä totesi, että ostajan oli täytynyt ymmärtää, millainen on 230 000 kilometriä ajettu auto, ja että viat olivat seurausta kulumisesta. Hän sanoi naisen aiheuttaneen viat auton kohtuuttomalla käytöllä.

Yrittäjä vetosi oikeudessa myös sijaisautolla ajettuihin kilometreihin, joita oli kertynyt puolessa vuodessa noin 3 000. Yrittäjän mukaan kilometrit olivat suuremmat kuin mistä oli sovittu. Oikeuden mukaan useita autoja ja moottoripyöriä omistanut nainen ei ollut käyttänyt Bemariaan minkäänlaisella kohtuuttomaksi katsottavalla tavalla, eivätkä kohtuuttomia olleet myöskään sijaisautoon noin puolessa vuodessa tulleet kilometrit. Esimerkiksi naisen työmatka oli 70 kilometriä.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus purki kaupan huhtikuussa 2020. Yrittäjä määrättiin palauttamaan auton kauppahinta ja maksamaan ostajalle erinäisiä korvauksia liki 2 500 euroa. Tämän lisäksi yrittäjän maksettavaksi tulivat yhteensä 25 000 euron oikeuskulut. Turun hovioikeus ei myöntänyt tapaukselle jatkokäsittelylupaa yrittäjän vaatimuksista huolimatta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat