PS-nuoret hylkäsivät sääntömuutosehdotuksen – kapina emopuoluetta vastaan

Perussuomalaisten nuorisojärjestö hylkäsi Halla-ahon vaatiman sääntömuutoksen – nuorisojäseniltä ei vaadita puoluekirjaa 0:54

Perussuomalaisten nuorisojärjestö on hylännyt puolueen johdon ehdottaman sääntömuutosehdotuksen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. 

PS-nuorilla oli ylimääräinen kokous Tampereella, jossa käsiteltiin puolueen johdon ehdottamaa sääntömuutosta. Ilta-Sanomien tietojen mukaan sääntömuutoksen puolesta äänesti 56 kokousedustajaa, 45 äänesti vastaan. Muutoksen hyväksyminen olisi vaatinut 2/3-osan enemmistön.

Sääntömuutosehdotuksen hylkäämisestä kertoivat Twitterissä useat PS-nuorten aktiivit, kuten Matti Haapala.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos kertoi aiemmin STT:lle puolueen ilmaisseen nuorisojärjestölle, että puolueen ja järjestön yhteistyön jatkumisen edellytyksenä on sääntömuutoksen tekeminen. Yhteistyön loppuminen päättäisi muun muassa puolueen järjestölle antaman rahoituksen.

Sääntöuudistuksen yhtenä seurauksena järjestön alaikäisten jäsenten oikeudet kaventuisivat, koska alaikäiset eivät voi olla puolueen jäseniä.

– Toki siinä se ongelma tulee, että puolueen jäseninä ei voi olla alaikäisiä, niin siinä tapauksessa tässä uudessa systeemissä nuorisojärjestön alaikäiset jäsenet eivät tosiaankaan enää kaikkia samoja oikeuksia saisi, mitä ennen, Grönroos kertoo.

Taustalla fasismikohu

Nuorisojärjestön toiminta nousi alkuviikosta tapetille PS-Nuorten entisen varapuheenjohtajan Toni Jalosen viikonloppuna esittämien fasistikommenttien takia.

Tallinnassa pidetyssä tapahtumassa Jalonen esitti kannanoton, jonka mukaan hän on etnonationalisti ja fasisti. Hän kommentoi maanantaina STT:lle, ettei aio perääntyä lausunnostaan. Jalonen sanoi identifioituvansa fasistiksi "siinä mielessä, miten sen itse kokee".

Jalonen jätti alkuviikosta tehtävänsä nuorisojärjestön toisena varapuheenjohtajana. Hänen vanavedessään puolueesta erosi myös järjestön kolmas varapuheenjohtaja Tomer Souranto.

Grönroosin mukaan suunnitellun sääntöuudistuksen tarkoitus on sitoa nuorisojärjestön jäsenet puolueeseen ja varmistaa, että järjestön jäsenetkin jakavat perussuomalaiset arvot.

Lue myös:

    Uusimmat