IS: Näin Hjallis Harkimo ajattelee nyt valinnastaan myydä Jokerit venäläisille

Liike Nytin presidenttiehdokas, entinen kiekkovaikuttaja Harry "Hjallis" Harkimo myöntää Ilta-Sanomien haastattelussa, että Jokerien vieminen KHL:ään kaduttaa häntä. 

– Kadun sitä, että myin Jokerit sinne. Ei tämä ole sellainen asia, jota voi perata enempää. Se on perattu jo, Harkimo sanoi IS:lle. 

Helsingin Jokerit siirtyi syksyllä 2014 Venäjän KHL-liigaan. Jääkiekkosarja tunnetaan maan presidentin Vladimir Putinin pehmeän vallankäytön ja vaikuttamisen välineenä. 

KHL:stä Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan myötä keväällä 2022 vetäytynyt Jokerit pelaa tätä nykyä Mestiksessä täysin uudessa, kokonaan suomalaisessa omistuksessa. 

Harry Harkimon poika Joel Harkimo pyrki välissä Jokerien Suomi-paluun nokkamieheksi, mutta projekti ei ottanut tuulta alleen. 

Harkimo painotti IS:lle, ettei kytköksiä Venäjään tätä nykyä enää ole. 

Ei mulla ole enää mitään siellä. En ole nähnyt niitä viiteen vuoteen.

Harkimon rakennuttama Helsinki-halli, entinen Hartwall Arena on ollut poissa käytöstä keväästä 2022 asti pakotteiden vuoksi. Harkimo myi hallin vuonna 2013 venäläisille oligarkeille. 

Harkimo on kommentoinut Jokerit-menneisyyttään harvakseltaan. Hän esimerkiksi kieltäytyi taannoin MTV Katsomon tuottamasta Jokerit-dokumenttisarjasta. 

Lue myös:

    Uusimmat