iPhone X aloitti näyttölovibuumin: parisenkymmentä kopiota esillä yhdessä kuvassa

Applen loppuvuodesta markkinoille tuoman iPhone X:n mielipiteitä jakavin muutos on ollut näytön laajeneminen kattamaan koko etupuolen lukuun ottamatta yläreunaa, jossa keskellä on lovi iPhone X:n Face ID -kasvojentunnistuksen 3D-sensoreille, etukameralle, muille antureille sekä puhelinkuulokkeelle.

iPhone X onnistui kuitenkin aloittamaan älypuhelimissa varsinaisen näyttölovibuumin, josta alta löytyvä kiinalaisen Doogee-puhelinvalmistajan markkinointipäällikön Allen Hen Twitterissä jakama kuva on hyvä osoitus.

Loven ovat omissa malleissaan esitelleet jo lukuisat kiinalaisvalmistajat, ja mukaan on pian liittymässä myös suurempia nimiä. Kuvassa mukana ovat jo vuotokuvien perusteella vielä julkistamattomat Huawei P20 ja LG G7, joiden pitäisi tulla myös lovella näytön yläreunassa. Asus ehti julkistaa oman näyttölovellisen Zenfone 5 -mallinsa jo viime viikolla Mobile World Congress -messuilla.

Kuten monia muitakaan asioita, ei Apple kuitenkaan keksinyt ensimmäisenä edes lovea näytön yläreunassa. Esimerkiksi japanilaiselta Sharpilta sekä Essential Phonelta erilaisia loviratkaisuja oli nähty jo aiemminkin. Mutta kuten niin monesti aiemminkin, kun Apple tekee jotain, monet muut seuraavat pian perässä.

Mielenkiintoista kuitenkin on, ettei toistaiseksi yhdessäkään julkistetussa markkinoille tulevassa älypuhelimessa ole vielä kopioitu iPhone X:n 3D-etukamerajärjestelmää, joka siinä mahdollistaa turvallisemman kasvojentunnistuksen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja