Huhu: tulossa iPhone Pro

Applelta odotetaan uusia tuotteita ilmestyväksi tämän kuun aikana, mutta myös ensi syksynä julkaistavista iPhone 7 -malleista kuuluu tuoreita huhuja. 9to5Mac uutisoi japanilaisen MacOtakaran raportista koskien tulevien iPhone-mallien ulkoisia uudistuksia. Lisäksi ensi syksynä saattaisi olla odotettavissa peräti kolme uutta iPhone-mallia.

MacOtakaran mukaan iPhone 7 vastaisi muotoilultaan sekä leveydeltään ja korkeudeltaan hyvin pitkälti iPhone 6- ja 6s-malleja, mutta olisi uuden LCD-näytön ansiosta yhden millimetrin nykyisiä malleja ohuempi. iPhone 6s on 7,1 millimetriä paksu, joten jos huhu pitää paikkansa, on iPhone 7 yhtä paksu kuin nykyinen iPod touch, eli 6,1 millimetriä.

Sen lisäksi, että iPhone 7 olisi selvästi nykyisiä malleja ohuempi, sen sanotaan myös hukkaavan takakameran ulkonevan linssin. Kameran linssi olisi samassa tasossa takakuoren kanssa, kuten se on ollut kaikissa iPhone-malleissa ennen iPhone 6:a. iPhone 7:n kerrotaan myös saavan stereokaiuttimet, jotka sijaitsisivat laitteen alapäässä, sekä nykyistä ohuemman Lightning-liitännän. Itse urosliitin ei muuttuisi eikä esimerkiksi latausjohtoja tarvitsisi uusia, mutta puhelimessa sijaitseva naarasliittimen kehys olisi ohuempi.

MacOtakara myös toistaa aiempaa huhua, jonka mukaan 3,5 millimetrin audioliitäntää ei iPhone 7:ssä enää olisi. Mahdolliset huhut vesitiiviydestä sivusto tyrmää, ja sanoo laitteen olevan samaan tapaan suojattu kuin iPhone 6s, jonka sisällä on vedeltä suojaavia tiivisteitä, mutta joka ei kuitenkaan ole täysin vedeltä suojattu.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana kiinalainen verkkosivusto MyDrivers kertoo huhuista, joiden mukaan iPhone 7 Plussan kaksoiskameralla varustettu versio voisi olla mallinimeltään iPhone Pro. Jo aiemmin on liikkunut huhua, jonka mukaan iPhone 7 Plus -mallista voisi tulla sekä tavallisella kameralla että kahden linssin erikoiskameralla varustetut versiot. MyDriversin mukaan erikoiskameralla varustettu versio voisi olla juuri iPhone Pro.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja