Mainos

Intiaanikulttuuri kiinnostaa

Kanadan sioux- ja cree-intiaaneista koostuva Horsetail Singers -yhtye kiertää parhaillaan Suomea. Yhtye esittää oman kansansa rituaali- ja tanssimusiikkia rumpujen säestyksellä, ja yhtyeen jäsenet säveltävät myös uutta musiikkia perinteiden pohjalta. Kanadassa kiinnostus intiaanikulttuuria kohtaan on vahvassa kasvussa.

Intiaanikulttuuri kiinnostaa nyky-ihmista

Esilaulajan korkea ja voimallinen ääni on suunnattu viestiksi Luojalle, suurelle hengelle. Horsetail Singersien jäsenet ovat esittäneet intiaanien musiikkia pienestä pitäen ja tänään he opettavat äänenkäyttötekniikkaansa Sibelius-Akatemiassa. Vuosisatainen perinne elää myös uusissa lauluissa. Cree-intiaani Murray Blacksmith selittää, että heidän uudet laulunsa kertovat ylpeydestä kantaa taas omia pukuja.

Porin taidemuseon Rosebud Sioux -valokuvanäyttelyyn yhdistetty konsertti keräsi runsaan kuulijakunnan. Kanadassa intiaanikulttuuri on vahvassa nousussa ja intiaanit vaalivat perinteitään.
-Meidän ihmisemme näyttävät tulevan aina vain vahvemmiksi, Blacksmith sanoo. Alkukantainen voimakas musiikki on jotain muuta kuin lännenfilmien punanahkakulttuuri. Rumpu ja sen kehä ovat koko elämänkierron vertauskuva. Yhtyeen jäsenet käyvät jopa sairaaloissa parantamassa lauluillaan.
-Rukoilemme omalla tavallamme. Meillä on tietyt laulut sairaille. Meillä on lauluja kaikkeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.