Interpol etsii 10-vuotiasta suomalaistyttöä – taustalla huoltajuusriita jenkkimiljonäärin ja suomalaisnaisen välillä

Interpol ilmoitti sivuillaan poikkeuksellisen suomalaislasta koskevan katoamisilmoituksen, jonka syyksi paljastui riita huoltajuuden ehdoista.

Kansainvälinen poliisijärjestö Interpol julkaisi sivuillaan ilmoituksen kadonneesta 10-vuotiaasta suomalaistytöstä. Samalla se pyysi tytöstä tietäviä ottamaan yhteyttä paikallispoliisiin tai suoraan Interpoliin. Interpolin sivuilla on ilmoituksia kadonneeksi ilmoitetuista henkilöistä, joiden sijainnista tai henkilöllisyydestä ei ole tietoa.

Tytön ilmoitettiin kadonneen vuonna 2017 hänen ollessaan kuusivuotias. Hänen isäkseen paljastui yhdysvaltalainen miljonääri, joka oli saanut kaksi lasta yhdessä suomalaisnaisen kanssa. 

Riitaisa suhde suomalaisnaisen ja miljonäärin välillä

Tapaus liittyy mantereet ylittävään riitaan lapsen huoltajuuden toteutumisesta. Selvittelyissä paljastui, että suomalaisnaisen ja yhdysvaltalaismiljonäärin suhde oli riitaisa ja osapuolet olivat esittäneet toisistaan erilaisia oikeudellisia vaatimuksia aina miljoonakorvausvaateisiin asti.

Oikeuden asiakirjoista käy ilmi, että nainen oli muuttanut lasten kanssa Yhdysvalloista Eurooppaan ja lopettanut kaiken yhteydenpidon mieheen. Oikeuden mukaan hän on tämän jälkeen ainakin asunut Isossa-Britanniassa

Asiakirjoista ilmenee, että mies olisi aloittanut vuonna 2009 suhteen suomalaisen mallin kanssa, jonka kanssa sai sittemmin kaksi tytärtä. Syystä tai toisesta lapsista vain toinen oli ilmoitettu Interpolin listoilla kadoneeksi.

Miehen oikeuden asiakirjoissa kertoman mukaan suhde oli epävakaa, mihin liittyivät sittemmin kuvioon tulleet huoltajuusriidat. Nainen määrättiin lasten huoltajaksi ja mies sai isänä oikeuksia lasten tapaamiseen ja velvollisuuden elatukseen.

Sittemmin oikeudessa käytiin läpi laajalti miehen ja naisen suhdetta, lähtien siitä missä määrin miljonääri rahoitti naisen elämistä ja maksoi tämän käyttöön luksushuoneiston ja arvoauton. Nainen vastaavasti esitti miljonäärin ja tämän vaimon käytöksestä rankkoja syytöksiä. 

"Ei ole nähnyt lapsiaan neljään pitkään vuoteen"

MTV Uutiset tavoitti lapsen isän tämän juristin kautta. Juristin mukaan isällä ei ole varmaa tietoa siitä, miten hänen tyttärensä päätyi Interpolin listalle, mutta hän uskoo sen olevan seurausta useista tapausta koskevista oikeuden päätöksistä.

Päätöksissä katsotaan, että suomalaisnainen on toiminut väärin ottaessaan lapset mukaansa ja katkaisemalla oman ja lasten yhteydenpidon lasten isään.

Juristi välitti myös lasten isän viestin tuntemuksistaan.

– Hän ei edes tiedä missä he asuvat, käyvät koulua tai edes ketkä ovat heidän ystäviään. Se on erityisen rankkaa hänelle heidän syntymäpäivinään, jouluna ja pääsiäisenä, juristin viestissä kerrotaan.

– Isä ei ole nähnyt lapsiaan neljään pitkään ja yksinäiseen vuoteen.

Äiti kertoo lapsen voivan hyvin

MTV Uutiset tavoitti myös suomalaisnaisen, joka kertoi kuulleensa ensimmäistä kertaa tyttärensä olevan Interpolin sivuilla. Hän pitää ilmoitusta selkeänä virheenä, koska lapsi "ei ole kateissa".

Hän kertoo myös juristinsa ottaneen asian käsittelyyn ja pyrkivän poistamaan lapsen kadonneiden listalta mahdollisimman pian.

Nainen ei halua kommentoida tapausta MTV Uutisille enempää.

Lue myös:

    Uusimmat