Instagram-tähden synttäribileet muuttuivat painajaiseksi – kolme juhlavierasta tukehtui, kun uima-altaaseen kaadettiin kuivajäätä

Näin hurjasti booli poreilee kuivajään vaikutuksesta 0:26
Video: Näin kuivajää reagoi booliin kaadettuna. Erikoisen näköinen ilmiö voi koitua vaaralliseksi ilmanvaihdoltaan rajatussa tilassa.

Kolme nuorta aikuista on kuollut perjantaina syntymäpäiväjuhlissa Venäjällä Moskovassa, kun uima-altaaseen kaadettiin niin sanottua kuivajäätä eli kiinteää hiilidioksidia.

Kuolonuhrit kytkeytyvät Instagram-tähtenä ja bloggaajana tunnettuun Jekaterina Didenkoon, jonka 29-vuotisjuhlia vietettiin kaupungin eteläosassa Devjaty Valin kylpylärakennuksessa.

Bloggari joutui tehohoitoon

Uusimmassa videotervehdyksessään hyvin stressaantuneen oloinen bloggaja kertoo saaneensa tehohoitoa.

Uhrit olivat noin 30-vuotiaita. Didenkon 32-vuotiaan miehen on raportoitu olleen yksi uhreista.

Kuivajäätä heitettiin uima-altaaseen ilmeisesti viilennystarkoituksessa, kun saunasta tulleet juhlavieraat valittivat veden olevan liian lämmintä.

Saunojat sukelsivat veteen vilvoittelemaan ja saivat välittömästi hengenahdistusoireita. Osa menetti tajuntansa.

Alustavien kuolemansyytietojen mukaan uhrit kuolivat tukehtumalla.

Video leviää Twitterissä

Traagisesta tapauksesta leviää Twitterissä video, jossa suojapukuihin sonnustautuneet henkilöt kaatavat kuivajäätä uima-altaaseen: 

Pelastuslaitoksen työntekijä on kertonut venäläiselle uutistoimistolle, että juhlijat olivat tilanneet paikalle 25 kiloa kuivajäätä.

Kuivajää on kiinteämuotoista hiilidioksidia. Jos sitä vapautetaan ilmanvaihdoltaan rajoitettuun tilaan, hiilidioksidia voi kulkeutua keuhkoihin vaarallisia määriä.

Lue myös:

    Uusimmat