Ilves nousi sarjakärkeen jättiyleisön edessä – mestariehdokas KuPS:lle vihdoin kauden avausvoitto

Jalkapallon Veikkausliigassa pelattiin perjantaina kolme ottelua. Ilves nousi sarjan kärkeen ja mestariehdokas KuPS onnistui ottamaan kauden avausvoittonsa.

Tampereen Ilveksen huima alkuvuosi sai jatkoa perjantaina Ratinassa, kun FC Lahti kaatui Lauri Ala-Myllymäen maalilla 1–0 (1–0). Ottelua oli seuraamassa reilut 5000 katsojaa.

Sarjakärkeen noussut Ilves on pelannut kalenterivuoden aikana jo 17 tappiotonta ottelua, eikä ole päästänyt Veikkausliigassa maaliakaan neljällä avauskierroksella.

Maanantaina SJK:n vapaapotkuosumallaan kaatanut Ala-Myllymäki eksytti vieraiden Matti Klingan Zidane-käännöksellään puolen tunnin kohdalla ja ampui voittomaalin Lahti-toppari Mikko Viitikon kautta maaliin.

–  Lauri oli siinäkin fiksusti pelattavissa taskussa linjan edessä. Joitain meidän pelaajia ahdisti häntä siinä, mutta pystyi kuljettamaan ja saamaan jalan auki, Lahti-toppari Jani Tanska kehaisi viime kauden joukkuekaveriaan.

Tamperelaisten päävalmentaja Jarkko Wiss näki joukkueensa suorituksessa parannettavaa erityisesti ensimmäisen 20–25 minuutin osalta.

–  Maali tuli hieman onnekkaasti, mutta sellaisesta tilanteesta, josta ollaan puhuttu. Toisella puoliajalla meni vähän Hawaijiksi, mutta en halunnut itsekään viheltää peliä poikki, Wiss sanoi.

Kuopiolaisille vihdoin avausvoitto

KuPSin Rasmus Karjalainen vauhditti RoPSin alamäkeä iskemällä runsaan tunnin jälkeen Veikkausliigan ottelun ainoan maalin kotijoukkueen verkkoon.

Pallon hänelle tarjoili Ilmari Niskanen, jonka keskityksen maalintekijä otti haltuunsa ja sijoitti sen jälkeen tarkan laukauksen maalin vasempaan alanurkkaan.

Karjalainen oli vähän tapahtumia sisältäneen ottelun virkein pelaaja. Ennen osumaansa hän oli lähellä onnistumista laukauksessaan, mutta RoPSin maalivahti venyi torjuntaan.

–  Hain vedollani etualanurkkaa, mutta veskari sai hyvän torjunnan, voitosta iloinnut Karjalainen kertasi.

Karjalaisen mukaan fiilis tuntui älyttömän hyvältä. Tulihan tilille ensimmäinen voitto sitten viime syksyn.

–  Toivottavasti lukot aukesivat nyt, OLS:n juniorikoulun kasvatti toivoi.

KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi olevansa iloinen ja ylpeä joukkueestaan.

–  Ensimmäisen voiton saaminen kesti tavallista pitempään. Olimme kuitenkin hyviä, Honkavaara näki.

Peli ei ollut hänen mielestään kaunista, mutta riittävän hyvää kuitenkin.

Illan kolmannessa ottelussa VPS ja SJK tasasivat pisteet 1-1 lukemin.

Alla olevilla videoilla RoPS-KuPS -ottelun sekä VPS-SJK -ottelun kooste.



Lue myös:

    Uusimmat