Mainos

Ilves kävi erikoisen taistelun Nurmeksessa – "Se oli raapinut persuuksista, että nyt lähtee henki"

Nurmeslaisten Hukkasten pihamaalla sattui viime viikolla erikoinen välikohtaus, kun tontille tupsahtanut ilves päätti hyökätä betonisen pihakoristeen kimppuun vaanittuaan sitä aikansa puun takaa.

Salme Hukkanen kertoo saaneensa mieheltään, Raimo Hukkaselta kutsun ikkunan ääreen ihastelemaan pihapiiriin ilmestynyttä ilvestä viime tiistaina noin puolenpäivän aikaan.

– Se oli tuolla puun takana, kun Raimo siitä sanoi. Se lähti liikkeelle aika matalana ja minä puolestani lähdin siinä vaiheessa hakemaan tablettia, että saisin siitä kuvia.

Sillä välin ehti tapahtua kummia.

Hukkanen kertoo miehensä todistaneen, kun puun takana väijynyt ilves yritti antaa kyytiä pihalla elottomana nököttävälle patsaalle. Pihakoriste valikoitui ilveksen saaliiksi todennäköisesti siksi, että se on kissan muotoinen.

– Se oli ottanut siitä oikein kunnon niskalenkkiotteen, yrittänyt purra ja raapinut tietysti persuuksista, että nyt lähtee henki, Hukkanen kertoo.

"Liekö purukalusto mennyt uusiksi"

Pahansisuisella ilveksellä ei mennyt naisen mukaan kauaa ymmärtää, että saaliiksi valikoitunut kissa olikin sille turhan kova vastus. Hukkanen kertoo eläimen luikkineen välikohtauksen jälkeen turvaan läheisen metsäkaistaleen uumeniin. 

Samainen ilves löydettiin naisen mukaan myöhemmin istuskelemasta lähialueella sijaitsevan talon rappusilta.

Hukkasta ilveksen tempaus huvittaa. Hän toteaa kuitenkin tuntevansa myös sääliä virhearvioinnin tehnyttä eläintä kohtaan.

– Liekö purukalusto mennyt raukalta uusiksi, kun betoniin kävi kiinni.

Ilveksen pieleen menneestä hyökkäyksestä kertoi ensimmäisenä paikallislehti Ylä-Karjala.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.