Ilves juhli jatkoajalla Espoossa

Ilveksen Geoff Platt iski voittomaalin Bluesia vastaan jatkoajalla, kun sitä oli jäljellä vain kahdeksan sekuntia. Näin Ilves voitti toistamiseen Bluesin Espoossa lyhyen ajan sisällä jääkiekon SM-liigassa. Voittolukemat olivat nyt 5-4.

Ilveksen täysosumaa jatkoajalla helpotti se, että Bluesin Toni Häppölä otti jatkoajan viimeisellä peliminuutilla jäähyn koukkaamisesta. Jo jatkoajalle pääsyn Ilves varmisti ylivoimapelissä. Sami Torkki tasoitti 4-4:ään hieman yli kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Ilveksen luotsi Sakari Pietilä kehui porukkaansa "loistavan sitkeäksi".

Bluesin Petri Matikaista masensi sekä varsinaisen peliajan että jatkoajan loppu.

Varsinaisella peliajalla ottelu aaltoili tasaisena puoleen ja toiseen. Peli oli myös hyvin rikkonainen, ja molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan paljon ylivoimaa.

- Peli oli kahden väsyneen joukkueen kiekkoilua, jälleen hyvin pelannut Ilves-puolustaja Markus Seikola luonnehti.

Toni Kähkönen vei Bluesin ylivoimalla 4-3-johtoon. Hänellä oli helppo työ laittaa kiekko verkkoon hienon kuvion päätteeksi. Mutta Ilves ei antanut periksi. Torkki tälläsi suoraan syötöstä kavennuksen.

Ilveksen kakkoskenttä oli hyvällä pelipäällä. Geoff Plattin (2+1) lisäksi Jarkko Kauvosaari (1+2) ja kultakypärä, koko liigan puolustajien ykkönen Markus Seikola (1+1) esiintyivät edukseen.

Bluesin uudemmista kyvyistä Tomi Ståhlhammar teki ensimmäisen maalinsa, ja Ari Gröndahl sai ensimmäisen syöttöpisteensä SM-liigassa.

Blues-Ilves ja. 4-5 (2-1, 1-2, 1-1)

1. erä: 3.28 Jarkko Kauvosaari (Markus Seikola-Miikka Männikkö) 0-1, 13.59 Tomi Ståhlhammar (Ryan Keller-Joonas Rönnberg) 1-1, 14.28 Toni Kähkönen (Toni Häppölä) 2-1.

Jäähyt: 1.26 Ståhlhammar B 2 min, 6.06 Kevin Kantee I 2 min, 10.25 Troy Milam I 2 min, 16.22 Toni Niemi I 2 min, 17.00 Marko Anttila I 2 min, 17.29 Häppölä B 2 min.

2. erä: 26.02 Seikola (Kauvosaari-Geoff Platt) 2-2, 32.09 Ville Lajunen 3-2 yv, 35.12 Platt (Kauvosaari) 3-3.

Jäähyt: 22.50 Jussi Saarinen B 2 min, 26.24 Keller B 2 min, 30.45 Männikkö I 2 min, 35.50 Sami Blomqvist B 2 min, 37.03 Matt Nickerson I 2 min, 39.06 Milam I 2 min.

3. erä: 46.27 Kähkönen (Keller-Ari Gröndahl) 4-3 yv, 57.54 Sami Torkki (Milam-Anttila) 4-4 yv.

Jäähyt: 44.41 Anttila I 2 min, 44.58 Arto Tukio I 2 min, 45.25 Stefan Öhman B 2 min, 47.35 Rönnberg B 2 min, 51.25 Matti Uusivirta I 2 min, 53.03 Gröndahl B 2 min, 55.56 Tomi Sallinen B 2 min.

Jatkoaika: 64.52 Platt (Männikkö-Pasi Määttänen) 4-5 yv.

Jäähyt: 64.14 Häppölä B 2 min.

Jäähyt yhteensä: Blues 10x2 min=20 min, Ilves 10x2 min=20 min.

Torjunnat: Bernd Brückler B 8+11+13+3=35, Hannu Toivonen I 11+8+17+5=41 (pois ajassa 64.14), Mikko Pätsi I (0+0+0)+0=0 (maaliin ajassa 64.14).

Tuomarit: Seppo Lindroos-Marko Ojala (Stefan Fonselius-Mika Tervo).

Yleisöä: 4329.